WOOWWW, wat een mooie zomer hebben we dit jaar!
Alles gaat wel iets moeizamer dan normaal.
Onze eetlust is een beetje ver te zoeken, maar een Griekse salade gaat er wel altijd in.
Verfrissend, gezond en staat snel op tafel.
Griekse salade
Wat heb je nodig voor 2 personen:
4 tomaten
1/2 komkommer
4 radijzen
150 gr feta ( lactosevrij Dilea )
gemengde sla
sap van 1/4 citroen
geroosterde paprika
olijfolie
gedroogde oregano
peper & zout
20 tal Kalamata olijfjes
eventueel verse oregano voor de afwerking
We marineren eerst de feta.
Brokkel de feta in een mengkom, overgiet met olijfolie en het sap van 1/4 citroen.
Bestrooi rijkelijk met gedroogde oregano en kruid af met peper & zout.
Bewaar de feta in de koelkast terwijl je de salade maakt. ( de feta kan je best ook een half uurtje op voorhand marineren )
Verdeel de gemengde sla over de borden.
Snij de tomaat in fijne schijven en leg boven op de salade.
Schil de komkommer, halveer in de lengte en snij in halve maantjes.
Was de radijsjes en snipper fijn.
Snij wat geroosterde paprika’s fijn ( ik heb altijd geroosterde paprika in huis, maar je kan ze tegenwoordig in elke supermarkt vinden )
Verdeel alle groenten en de Kalamata olijfjes over de tomaten en kruid alles af met peper & zout.
Haal de feta uit de koelkast en gebruik de marinade als dressing.
Druppel de marinade over de salade.
Verdeel de feta bovenop.
Werk af met eventueel nog wat verse oregano.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x