Rosbief Salade

Mijn mama is nog maar net terug van een paar daagjes Amsterdam. En wat is er leuker dan mama’s die leuke souveniers meebrengen?
Bij haar terugkomst kreeg ik een grote mooie zak voor mij… spannend, benieuwd, maar geen paniek, want mijn mama heeft een uitstekende smaak en weet perfect wat ik wil 😉

Zijn jullie nu ook benieuwd?

Ik kreeg een pakket met enorm veel kruiden en gedroogde rozenknopjes en deze mooie handgeschilderde schalen van Sozan.
Er kwam onmiddellijk een golf van inspiratie op me af!

En zoals jullie weten, deel ik deze graag!

salade rosbief

Italiaanse rosbief salade met gepekelde ui & pecorino

Wat heb je nodig voor 2 personen:

1 courgette
8 sneetjes rosbief
2 sneden glutenvrij brood
véél tomaten, in alle kleuren en vormen
100 gr gemengde sla
een stukje pecorino van 50 gr of 50 gr schilfers
olijfolie
gedroogde oregano
witte wijn azijn
1 rode ui
5 tal zwarte peperbolletjes
zout & peper
een halve bussel platte peterselie

Bereiding:

We starten met het pekelen van de rode ui, dit doe je best een dag op voorhand of toch zeker enkele uurtjes voor je de salade wil opdienen.
Snipper de ui in fijne ringen, doe dit in een mengkommetje ( die je kan afsluiten ), voeg de peperbolletjes toe, de helft van de platte peterselie en een snuifje zout. Vul met witte wijn azijn tot de ui net onder dompelt. Plaats goed afgedekt in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de grillpan ook alvast op zodat die warm genoeg kan worden om de courgette te grillen.
Schil met een dunschiller 8 plakken van de courgette ( probeer rond de zaadlijst te schillen ) en grill ze kort. Leg daarna aan de kant zodat de courgetteslierten kunnen afkoelen.
Snij de tomaten in verschillende vormen. Fijne plakjes, halveren & kwartjes.
Snij het brood in blokjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Druppel er wat olijfolie over en kruid met de gedroogde oregano.
Plaats de bakplaat 5 minuten in de oven.
Verdeel ondertussen de gemengde sla en de tomaten in een grote schaal, een snuifje zout en een goede draai van de pepermolen.
Haal de gepekelde rode ui uit de koelkast en meng er een paar eetlepels olijfolie onder, dit wordt dan ook direct de dressing.
Schaaf de pecorino in schilfers en voeg samen met de sneetjes rosbief toe aan de salade.
Haal wat gepekelde rode ui uit de dressing en leg telkens wat op de rosbief.
Druppel nu het sap die je over hebt van de rode ui met de olijfolie over de hele salade.
Werk af met de croutons en nog wat verse peterselie.

Smakelijk!

Zijn jullie ook fan van deze schalen?
Volg dan Sozan Interior & Gifts via Facebook, Instagram of de website http://www.Sozan.nl

Liefs,

Elle x

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s