Als fodmapper heb je nog het geluk dat je in bepaalde voedingsgroepen af en toe eens kan zeuren. Zoals eens om de zoveel tijd toch iets met lactose.
Meestal opteer ik toch voor een schapen- of geitenkaas omdat ik al zodanig gewoon ben om koemelkvrij te eten, maar dat stukje brie in de kaaswinkel lag zo naar mij te staren dat ik er niet kon aan weerstaan.
Vandaag gaan we dus voor ….
Salade brie & Prosciutto
Wat heb je nodig voor 2 personen :
200 gr brie
1 zoete appel
gemengde sla
8 sneetjes Prosciutto Crudo
1 tl honing
Sap van 1/2 citroen
5 el extra vierge olijfolie
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden & start ondertussen met de dressing.
Meng de olijfolie met de honing & het sap van een halve citroen, kruid af met peper & zout.
Ben je een zoetekauw neem dan gerust een beetje extra honing.
Verdeel de gemengde sla over de borden.
Schik er de sneetjes Prosciutto over
Ondertussen is de oven warm genoeg en kan je verder met de brie.
Snij de brie in 8 dikke plakken & leg op een bakplaat met bakpapier.
Schuif 3 minuutjes in de oven & ondertussen kan je de appel in fijne schijfjes snijden.
Schik de schijfjes appel tussen de ham en de salade.
De dressing mag er nu ook al bij.
Haal de brie uit de oven & dresseer op de borden.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x