Onlangs kreeg ik een uitnodiging om lekkere visjes te gaan proeven en dit op een super mooie locatie.
Ik twijfelde dus geen seconde om mijn aanwezigheid te bevestigen.
Samen met een aantal andere foodbloggers sprongen we in de wagen richting Waasmunster, want oh ja daar ligt het prachtige drijvende restaurant Dinner on the lake!
Ondanks de weergoden ons niet goed gezind waren, beleefden we een fantastische avond. Leuk gezelschap, voetjes onder tafel en lekker eten. Meer hoeft het voor mij niet te zijn.
Duurzame vis staat centraal deze avond!
We starten op het vaste land met de hapjes en apero.
Op iedere tafel staat er een tonijndip met crackers, maar goed ook aangezien wij de laatkomers waren, kon iedereen zijn hongerige maag al stillen.
Bij een verfrissend glaasje prosecco komen de hapjes rijkelijk op ons af.
Het eerste hapje zijn mosseltjes gegratineerd met lookboter.
Ik neem er al snel een tweede, want ik ben wel een mosselfan.
Lang hoefden we niet te wachten, want daar zijn de kabeljauwkroketjes al.
De kroketjes worden geserveerd met een lekkere lookmayo. Mmmm… onmiddelijk sla ik dit op in mijn denkbeeldig lijstje om thuis zelf eens klaar te maken.
Toen ik dacht dat we het lekkerste al gekregen hadden serveerden ze een luchtig roereitje met gerookte forel. Een super leuke ( schattige ) presentatie en oh zo lekker.
Tijd om op ons bootje te stappen richting onze mooie gedekte tafels op het eiland.
Maar eerst een toffe groepsfoto!
Ik denk dat hier wel duidelijk is dat we een fantastische avond hebben.
Een donderslag, bliksem en een hevige regenbui krijgen we er nog eens bovenop, maar onze avond kan niet meer stuk. Iedereen was voorzien van een dikkere trui en er waren ook warmtevuurtjes op het eiland.
Door de super mooi gedekte tafels vergeten we de regenbuien al snel.
Het laatste hapje krijgen we hier geserveerd op het eiland. Volledig mijn smaak!
Een kokossoepje met gember en rauwe pangasiusfilet.
Vervolgens staat er ons nog een driegangenmenu te wachten, euh… of viergangenmenu, want er zijn namelijk 2 dessertjes voorzien.
Al een geluk dat ik nog niets op voorhand had gegeten.
Het eerste gerecht van het menu is een op cederhout gerookte zalm. Smullen!
Op naar het volgende gerecht. Een heerlijke couscoussalade met scampi’s.
Een beetje jammer dat ik hier de pechvogel was met twee rauwe scampi’s op mijn bord.
Maar hé, geen probleem, mijn buik staat al op ontploffen en er komen nog dessertjes aan.
Als afsluiter is er een chocolade crème met een crumble van oreokoekjes. Die schuif ik onmiddelijk door naar mijn buurvrouw aangezien ik geen chocolade eter ben.
Ik vermoed dat die zéér lekker was, want mijn buurvrouw smikkelt de tweede portie zo naar binnen.
Gelukkig was er nog een fruitig dessert ook. Een shot van aardbei met munt, deze vind ik top!
Het was een super geslaagde avond!
Met dank aan Lidl Belgium, Dinner on the lake & Yapado.
http://www.lidl.be
http://www.friendsandfools.be
http://www.yapado.com