Rucola salade met gegrilde nectarine / buffelmozzarella / gandaham
Ik beloof het… het is echt mijn laatste salade!
Maar deze moest er gewoon nog opkomen. Weten jullie nog dat ik onlangs mee mocht op de Gandaham Food Tour?
Met de heerlijke goodiebag die we meekregen konden we thuis gaan experimenteren met de lekkere ham.
Ik had dit gerechtje al klaar gemaakt voor een vriendin die langs kwam om na jaren eindelijk terug eens te kunnen bijpraten. En dit vond ik het ideale moment om haar als proefkonijn in te zetten.
Door al het gebabbel, vergaten we dus ook gewoon een foto te nemen.
Nu nam ik op vakantie toch de tijd om deze nog eens opnieuw te maken en daardoor verdiend deze nog wel een plaatsje als laatste zomerse salade.
Easy peasy salade met slechts 4 ingrediënten en klaar in een tiental minuten!
Wat heb je nodig :
– 100 gr rucola
– 2 nectarines
– 2 bollen buffelmozzarella
– 8 sneetjes gandaham
– olijfolie
– balsamicoazijn
– paar druppeltjes citroensap
– halve theelepel mosterd
– peper & zout
Bereiding :
1) Zet de grillpan alvast op het vuur zodat die goed heet kan worden.
2) Halveer de nectarines zodat je de pit er makkelijker kan uithalen en snij nadien in partjes.
3) Grill de partjes langs beide kanten en laat nadien afkoelen.
4) Trek de bollen mozzarella in stukjes.
5) Meng de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd en een paar druppels citroensap goed onder elkaar en kruid af met peper en zout naar eigen smaak.
6) Verdeel de rucola over de borden, schik de gegrilde partjes nectarine en de mozzarella tussen de rucola.
7) Verdeel de gandaham in stukjes over de gehele salade.
8) Werk af met de dressing.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x