Carpaccio rode biet

Rode biet / geitenkaas / blauwe bes

carpaccio rode biet

Weeeeeekeeendddd, maar ook een beetje zwakjes. Ik voel het al opkomen. Snotteren, pijnlijke spiertjes,…

Tijd dus om wat aan te sterken.
Rode bieten zitten boordevol ijzer, vitamine C en mineralen.
Dus ik ga vandaag voor de perfect combinatie van rode biet en geitenkaas met een dressing van blauwe bessen 😋

Voor 2 personen:

– 4 voorgekookte rode bieten
– 1 rolletje geitenkaas
– 100gr veldsla
– 30 tal blauwe bessen
– geroosterde pijnboompitjes
– peper, zout, olijfolie & 1 tl honing
– sap van 1/2 citroen

Bereiding :

– Was grondig de veldsla en dep droog met een propere keukenhanddoek. Snij vervolgens de rode bieten in dunne plakjes.
– Schik de rode bieten als een carpaccio op het bord en voeg daarboven op de veldsla.
– Snij de geitenkaas in plakjes en dresseer tussen de veldsla.
– Dressing : voeg een 10 tal blauwe bessen samen met een goede scheut olijfolie, 1 tl honing, sap van 1/2 citroen, peper & zout en ga er vervolgens door met de mixer. Kruid nog bij naar smaak.
– Sprenkel de dressing over de salade en werk af met geroosterde pijnboompitjes, blauwe bessen en nog een draai van de pepermolen.

Smakelijk!

Liefs,
Elle x

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s