Rode biet / geitenkaas / blauwe bes

Weeeeeekeeendddd, maar ook een beetje zwakjes. Ik voel het al opkomen. Snotteren, pijnlijke spiertjes,…
Tijd dus om wat aan te sterken.
Rode bieten zitten boordevol ijzer, vitamine C en mineralen.
Dus ik ga vandaag voor de perfect combinatie van rode biet en geitenkaas met een dressing van blauwe bessen 😋
Voor 2 personen:
– 4 voorgekookte rode bieten
– 1 rolletje geitenkaas
– 100gr veldsla
– 30 tal blauwe bessen
– geroosterde pijnboompitjes
– peper, zout, olijfolie & 1 tl honing
– sap van 1/2 citroen
Bereiding :
– Was grondig de veldsla en dep droog met een propere keukenhanddoek. Snij vervolgens de rode bieten in dunne plakjes.
– Schik de rode bieten als een carpaccio op het bord en voeg daarboven op de veldsla.
– Snij de geitenkaas in plakjes en dresseer tussen de veldsla.
– Dressing : voeg een 10 tal blauwe bessen samen met een goede scheut olijfolie, 1 tl honing, sap van 1/2 citroen, peper & zout en ga er vervolgens door met de mixer. Kruid nog bij naar smaak.
– Sprenkel de dressing over de salade en werk af met geroosterde pijnboompitjes, blauwe bessen en nog een draai van de pepermolen.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x