Erwtensoepje / spekblokjes / muntolie

Brrrrrr wat een koude dag vandaag en de komende dagen worden nog kouder!
Dus… we passen de soep aan op het weer!
Is zo een typisch gerecht, je lust het of je krijgt er geen hap van binnen!
Wie zijn de liefhebbers onder jullie ?
Wat heb je nodig :
500gr diepvrieserwten
2 grote uien
1 selderstengel
1/4 knolselder
1 prei ( witte deel )
1,5l groentenbouillon
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
Ongezouten spekblokjes
10 tal muntblaadjes
Olijfolie
Paar druppels citroensap
Bereiding :
1) Schil de uien en snij in grove stukken, stoof aan in een goede klont boter tot de uien glazig zijn.
2) Overgiet met groentebouillon en voeg de erwten toe. Laat 20 minuten koken.
3) Was de prei & selder en snij in kleine blokjes.
4) Schil de knolselder en snij vervolgens ook in blokjes.
5) Voeg alles toe bij de groentenbouillon en laat nog 20 minuten sudderen en kruid af met peper en zout.
6) Haal de kruiden eruit en nu kan je de soep mixen. Naar smaak kan je de soep ook nog eens door de zeef halen.
7) Zet de soep nog eventjes op het vuur en voeg de spekblokjes toe. Deze garen verder door de warmte van de soep.
8 ) Muntolie : een 10 tal muntblaadjes mixen samen met een goede scheut olijfolie, een paar druppels citroensap en peper en zout.
Zo heb je een lekkere muntolie om je soepje wat op te frissen!
Smakelijk!
Liefs,
Elle x