Mousse mascarpone / speculoos / framboos

Wie zijn de zoetekauwen onder jullie?
Ik ben normaal geen dessertfan, maar deze blijft toch mijn favoriet onder de dessertjes.
Luchtig, knapperig en fris zijn de 3 ingredienten voor het perfecte nagerecht 🥄
Bovendien had de Sint een overvloed aan speculoos Lotus Bakeries achtergelaten en kon ik deze hierin perfect verwerken.
Deze komt alvast bij ons op tafel tijdens de feestdagen!

Wat heb je nodig voor 4 personen
-3 eidooiers
-75gr suiker
-250gr mascarpone
-100gr speculoos
-20 tal frambozen ( halveren )
Bereiding :
-Doe de eidooiers en de suiker in een mengkom en klop los tot een licht geel mengsel.
-Roer zachtjes de mascarpone onder het eimengsel.
-De speculoos breek je in stukjes in de foodprocessor en mix je tot fijne kruimels ( of doe de de speculoos in een diepvries zak en ga aan de slag met je deegroller 😉 )
-Vul de bodem van de glaasjes met een laagje speculoos en daar bovenop enkele framboosjes en daarboven een laagje van de mascarponemousse.
-Werk af met nog enkele framboosjes en laat even opstijven in de koelkast.
-Ready to serve !
Smakelijk!
Liefs,
Elle x