Pasta / gehaktballen / pesto

Kennen jullie deze nog?
Met dit gerechtje begon het allemaal. Deze kwam voor in de rubriek “Zondagse kost” in de zondagskrant en werd al door enkele volgers klaar gemaakt en goedgekeurd.
Ik besliste om er toch maar eens een iets leukere foto van te maken dan een goed jaar geleden, want toen “bakte” ik er nog niet veel van 😂
Voor 4personen:
– Gebruik 500gr gemengd gehakt en kruid deze af met peper en zout.
– Voeg 1 fijngesnippert sjalotje toe en rol in balletjes. Bak ze bruin langs beide kanten & gaar ze 15min verder in de oven op 160graden. – Kook 400gr pasta naar keuze.
– Snipper 1 sjalotte fijn en stoof aan. Schaaf 1 courgette in dunne plakjes en stoof kort mee. Voeg 4 el pesto & zwarte peper toe. ( geen zout, pesto en parmezaanse kaas is al zoutig van smaak)
– Voeg 250gr mascarpone toe en laat smelten. – Voeg vervolgens de pasta toe bij de saus & ongeveer 200ml van het kookvocht van de pasta om de saus te binden.
– Serveer de balletjes bij de pasta, goed mengen & klaar!
– Werk af met nog wat verse parmezaanschilfers, pijnboompitjes en eventueel wat rucola.
S.M.A.K.E.L.I.J.K !
Liefs,
Elle x