Pavlova met rood fruit

Normaal gezien ben ik helemaal geen zoetekauw, maar de laatste tijd snak ik er enorm naar. Daarom zijn we dan maar aan het bakken gegaan. Ik waagde me onmiddelijk aan een enorme caloriebom… PAVLOVA!
Een laagjestaart van meringue met slagroom, vers fruit en een coulis van frambozen.
Zouden jullie zo een stukje lusten?
Wat heb je nodig voor 6 personen :
– 4 eiwitten
– 200g suiker
– 1 el maiszetmeel
– 2 tl citroensap
– 200 ml slagroom
– 1 el poedersuiker ( garnituur )
– 500g mix van fruit en bessen
Bereiding :
– Verwarm de oven voor op 100 °C.
– Klop de eiwitten op in een mengkom en voeg er lepel per lepel de suiker aan toe.
Klop op tot de eiwitten piekjes vormen en het mengsel mooi glanst.
– Voeg het maiszetmail en de citroensap toe en klop nog 1 maal goed onder elkaar.
– Verdeel de mousse in 3 cirkels op een bakplaat met bakpapier. Gebruik de achterkant van een lepel of een spatel om de eiwitten plat te strijken.
– Bak de pavlova in het midden van de oven voor 2,5 uur en open de oven regelmatig tijdens het bakken zodat de condens kan ontsnappen.
– Klop de slagroom stijf met de poeder suiker, was en snij het fruit en verdeel in lagen over de meringue.
Je kan als extra ook altijd nog wat frambozencoulis gebruiken voor de afwerking.
– Als jouw toren er staat, is de pavlova klaar om aan te vallen!
Smakelijk!
Liefs,
Elle x