Erwten / coquilles / radijs / rozijn

Pasen komt er alweer aan…
Ik kijk al uit naar de gezellige paasbrunch met de familie, waar ik alvast dit heerlijk erwtensoepje met coquilles en geroosterde radijsjes ga serveren.
Welk gerecht komt er zeker en vast bij jullie aan tafel?
Voor 4 personen:
– 1/2 bussel radijsjes
– 100 gr diepvries erwten
– 2 uien ( fijn gesnipperd )
– 1/4 komkommer
– 250ml groentenbouillon
– 10 blaadjes munt
– 12 coquilles
– rozijnen, pijnboompitjes, verse munt ( afwerking )
– peper en zout
– olijfolie
Bereiding :
– Spoel de radijsjes en halveer. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
– Stoof de ui aan in boter en voeg vervolgens de erwten en de komkommer in kleine blokjes toe. Laat eventjes meestoven en blus vervolgens af met de groentenbouillon en voeg de munt toe. Kruid af met peper en zout. Laat een kwartiertje doorkoken en mix tot een gladde soep. – Verhit een pan op hoog vuur. Wacht tot de pan heet genoeg is om de coquilles dicht te schroeien. Bak de coquilles kort aan langs beide kanten.
– Serveer het soepje in een mooie kom, dresseer de coquilles erin en werk af met geroosterde radijs, geschaafde rauwe radijsjes, rozijnen, pijnboompitjes, verse munt en een paar druppeltjes olijfolie.
📸 Recept voor Lidl Belgium
Smakelijk!
Liefs,
Elle x