Fregolasalade / portobello / pesto

Eens iets anders of de gebruikelijke pastasalade. Want laat ons zeggen dat we die ondertussen wel al beetje beu gegeten zijn.
Ook probeer ik veel meer groenten te verwerken zowel op de bbq als in de sidedishes, want we weten allemaal dat groentjes gezond zijn.
Voor 4 personen bijgerecht:
– 150 gr fregola
– 4 portobello’s
– 1 teen knoflook ( geperst )
– 1 sjalot ( fijngesnipperd )
– handvol peterselie ( fijngesnipperd )
– 80 gr rucola
– 4 el pesto
– granaatappelpitjes ( afwerking )
– 2 el olijfolie
Bereiding :
– Kook de fregola gaar zoals aangegeven op de verpakking.
– Maak de portobello’s proper met een borsteltje of keukenpapier. En snij in plakken van ongeveer 4 mm.
– Stoof de look en sjalot aan in een pan en bak daarna de portobelloschijven langs beide kanten. Kruid af met peper en zout en bestrooi met fijngesnipperde peterselie.
– Giet de fregola af en spoel onder koud water.
– Meng de pesto met de olijfolie en meng onder de fregola.
– Dresseer de fregola in een slakom, schik de portobello’s erover heen.
– Werk af met rucola, eetbare bloemen en granaatappelpitjes.
Ps: kan zowel koud als warm geserveerd worden.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x