Gegrilde groene asperges BBQ

Het BBQ-seizoen is gestart en daar horen natuurlijk lekkere sidedishes bij.
Zoals jullie al weten ben ik verzot op groenten en dus kunnen er nooit genoeg op tafel staan. Éen van mijn favo sidedishes zijn groene asperges op z’n Italiaans. Knapperige gegrilde groente met enkele druppels citroen en parmezaan.
Zijn er nog mensen die hun laars lappen aan het aspergeseizoen ?
Voor 2 personen :
– 10 groene asperges
– sap van 1/2 citroen
– parmezaanse kaas
– 100 gr rucola
– olijfolie
– peper en zout
Bereiding :
– Verhit de grillpan en snij de uiteinden van de asperges. Groene asperges hoef je niet te schillen.
– Grill de asperges gaar in de grillpan. Dit duurt ongeveer 10 minuten en besprenkel met een paar druppels citroen.
– Dresseer de asperges op het bord samen met de rucola.
– Kruid af met peper en zout en voeg een scheutje olijfolie toe bij de rucola.
– Besprenkel met nog enkele druppels citroen en werk af met parmezaanse kaas.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x