Groene asperges op z’n Italiaans

Groene asperges / serranoham / parmezaan

gegrilde groene asperges

Als de zon niet tot bij ons komt, dan toveren we die toch gewoon op ons bord. Een beetje Italië in het koude België.
Want met dit gerecht waan je je eventjes op vakantie.

Wat is jullie favoriete vakantiebestemming?

Voor 2 personen :

– 12 groene asperges
– 6 sneetjes serranoham
– sap van 1/2 citroen
– parmezaanse kaas
– 100 gr rucola
– olijfolie
– peper en zout

Bereiding :

– Verhit de grillpan en snij de uiteinden van de asperges. Groene asperges hoef je niet te schillen.
– Grill de asperges gaar in de grillpan. Dit duurt ongeveer 10 minuten en besprenkel met een paar druppels citroen.
– Dresseer de asperges op het bord samen met de rucola en de serranoham.
– Kruid af met peper en zout en voeg een scheutje olijfolie toe bij de rucola.
– Besprenkel met nog enkele druppels citroen en werk af met parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Liefs,
Elle x

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s