Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

melanzane alla parmigiana

Hebben jullie het ook gehad met dit weer?

Ik ben het namelijk zo beu als “koude” pap.
Dus tover ik de keuken maar om naar het lekkere Italië.
Genoeg van die winterkost en helemaal klaar voor de zuiderse zomerse smaken.

Wie wil er mee op mijn trip door Italië?

Voor 2 personen:

– 1 aubergine
– 1 1/2 bol mozzarella
– 9 blaadjes basilicum
– parmezaanse kaas
– 1 rode ui ( fijngesnipperd )
– 2 teentjes kniflook ( geperst )
– 150 gr tomatenblokjes ( Elvea )
– 200 gr passata ( elvea )
– 1/2 rode chilipeper ( fijngensipperd )
– 1 tl oregano
– 1 takje tijm
– 1 laurierblaadje
– tl suiker
– goede scheut olijfolie
– peper & zout

Bereiding :

– We starten met de saus. Stoof de ui en de knoflook aan in olijfolie en voeg daarna de tomatenblokjes en passata toe.
– Voeg de chilipeper, kruiden en een snuifje suiker toe en laat minimum 30 minuten sudderen op het laagste vuur.
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Verwarm een grill pan en snij de aubergines in dikke schijven ( ongeveer 1 cm dik ).
– Leg ze op een plaat of plank open en bestrooi ze met zout. Dep het zout af na een 5 tal minuten.
– Grill de aubergineschijven langs beide kanten en leg opzij.
– Versnij de mozarella in plakjes.
– Bedek de bodem van een ovenschaal met de tomatensaus. ( hou een beetje aan de kant voor de torentjes )
– Neem de grootste aubergineschijven voor de onderste laag. Bestrijk met een lepeltje saus, daar bovenop een schijfje mozzarella, peper en zout, parmezaanse kaas en een blaadje basilicum. En zo weer opnieuw in 3 laagjes.
– Afwerken doen we met basilicum en een goede laag parmezaanse kaas.
– 20 minuutjes in de oven op 180 graden en klaar!
– Serveer met pasta of brood.

Smakelijk!

Liefs,

Elle x

📸 Tableware by Cosy & Trendy

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s