Oosters mini pita’s met pittig gehakt


Een stoute vos kwam op bezoek waardoor wij onze lieve kipjes moeten missen en dus ook onze eitjes waar ik wekelijks verse mayonaise van maakte.
Dus ging ik op zoek naar een easy variant uit een potje. Maar die moest dan wel gluten- en suikervrij zijn.
En ja hoor… die vond ik!
Vandemoortele Professional heeft nu twee nieuwe varianten in hun assortiment. Een met citroen en eentje op basis van eieren. Cleanmayo zonder toegevoegde kleur- en smaakstoffen en bovendien nog eens gluten- en suikervrij !
Hands up voor deze mayo uit een potje.

Voor 2 personen :
– 6 mini pita broodjes
– 250 gr gemengd gehakt
– 1/2 rode ui (fijngesnipperd)
– 1/2 chilipeper (fijngesnipperd)
– handvol koriander & munt
– 6 radijsjes (fijn gesneden)
– 1/2 komkommer
– 2 slaharten
Dressing :
– 2 el mayonaise met citroen (vandemoortele)
– 1 teentje knoflook (fijngeperst)
– bieslook & koriander (fijn gesneden)
– 1 el witte wijn azijn
– 1 el water
– peper en zout
Bereiding :
– Stoof de ui en de chilipeper aan in gesmolten boter en voeg het gehakt toe.
– Roerbak het gehakt een 10 tal minuten tot alles gaar is. Voeg dan de koriander en munt toe en roer om.
– Spoel de slaharten, komkommer en radijsjes en versnij fijn.
– Rooster de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking. Ik zelf rooster ze bovenop mijn toaster.
– Voor de dressing voeg alle ingredienten samen en meng dan de verse kruiden er onderdoor. Kruid af met peper en zout naar smaak.
– Vul de pita met een mengeling van gehakt en de fijne groentjes, druppel de dressing bovenop en werk af met verse koriander en chilipeper.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x
Thanks to Remy Communication