Salade / Asperges / gerookte zalm / radijs

Lunchtimmmme !
Daar is de zon, daar zijn de asperges.
De ideale salade om restjes in te verwerken, want we streven toch met z’n allen naar zero waste?!
Voor 2 personen:
– 6 witte asperges
– 6 groene asperges
– 200 gr gemengde sla
– 200 gr gerookte zalm
– 10 tal radijsjes
– 2 el kruidenkaas
– 1 el azijn
– 2 el water
– 1/2 bosje bieslook ( fijngesnipperd )
– lenteui ( afwerking )
– 2 zacht gekookte eitjes
– peper en zout
Bereiding:
– Schil de witte asperges en kook ze in gezouten water gaar in 7 minuten.
– Verwarm de grillpan, snij het harde uiteinde van de groene asperges en grill ze langs beide kanten.
– Kook ondertussen de eitjes ongeveer een 4 tal minuten tot je zachtgekookte eitjes hebt. Koel ze af en pel. Halveer de eitjes.
– Spoel de radijsjes en snij in partjes.
– Versnij de asperges in 4.
– Voor de dressing : meng de kruidenkaas met azijn en water. Mix tot een gladde dressing. Voeg dan pas de fijngesnipperde bieslook toe en kruid af met peper en zout.
– Dresseer de salade samen met de sneetjes gerookte zalm. Voeg de asperges, radijsjes en eitje toe en druppel de dressing bovenop.
– Werk af met lenteui.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x
📸 Recept voor Lidl Belgium
Tableware by Cosy & Trendy