Shakshuka / paprika / feta

Shakshuka, ik leerde dit gerecht al jaren geleden kennen toen iedereen nog zei : shaka wadde? Shaka wie? Shaka hoe?
Oorspronkelijk werd dit als ontbijt geserveerd, maar mijn maagje kan dat niet aan vrees ik.
Daarom een lekkere veggie lunch of heerlijk als avondmaal met een frisse salade en een knapperig broodje erbij.
Hebben jullie je al gewaagd aan de shakshuka ?
Voor 4 personen:
– 2 rode uien
– 3 el lookolie
– 1 gele en 1 rode puntpaprika
– 200gr kikkererwten ( blik )
– 400 gr tomatenblokjes ( blik )
– 1 tl chilipoeder
– 1 tl paprikapoeder
– 1 tl cayennepeper
– 1 tl kurkuma
– 1 tl komijn
– 4 eieren
– handvol fijngehakte koriander of bladpeterselie
– 150 gr feta
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Snipper de ui fijn en stoof aan in de lookolie in een pan die je in de oven kan plaatsen.
– Snij de puntpaprika’s overlangs, haal de zaadlijst eruit en verwijder het steeltje. Snij achteraf in fijne reepjes. Voeg toe bij de gefruite ui.
– Laat de kikkererwten uitlekken en spoel onder koud water. Voeg toe bij de paprika’s samen met de kruiden en de tomatenblokjes.
– Laat 10 minuten sudderen op een laag vuurtje.
– Maak 4 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje een ei. Kruid de eitjes met peper en zout. Brokkel de fetakaas over het geheel en dek af.
– Plaats de afgedekte pan voor 6 tot 8 minuten in de oven zodat de eieren kunnen pocheren in de saus.
– Werk af met verse koriander of platte peterselie en serveer met een lekker pitabroodje of platbrood.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x