Slasoepje met daslookolie

Ja lap… het is weer zover! Tien minuten buiten lopen en je bent net zoals een verzopen kieke. En dit wil zeggen dat het opnieuw soepkesweer is. En nee vandaag is het hier geen kiekesoep.
Wat is jullie favoriete soepje?
Voor 4 personen :
– 1 krob sla
– 2 uien ( fijn gensipperd )
– 1 teentje look ( geperst )
– 2 tl glutenvrije groentenbouillon
( bouillon herkules )
– 1,5 l water
– 6 bladeren daslook
– 10 tal pijnboompitjes
– klein stukje parmesan
– peper & zout
– 3 el olijfolie
– scheutje water
– daslookbloemen ( afwerking )
Bereiding :
– Was de sla grondig en stoof ondertussen de ui en de look aan in een goede klont boter.
– Trek de slabladeren in kleinere stukken en stoof mee. Laat een kwartier sudderen op een laag vuurtje.
– Voeg de bouillon toe en blus alles af met water.
– Laat 10 minuten doorkoken en mix tot een gladde soep. Kruid af met peper en zout
– Voor de daslookolie versnij je de bladeren van de daslook en voeg samen met de pijnboompitjes, parmesan, olijfolie en een scheutje water in de foodprocessor.
– Mix tot een blinkende olie en kruid af met peper en zout.
– Dresseer de soep in een mooie kom en druppel er de daslookolie over. Werk af met de bloemetjes van de daslook.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x
📸 voor Bouillon Herkules
Tableware by Cosy & Trendy