Witloofsoepje

Witloofsoepje met rivierkreeftjes

Witloofsoepje met rivierkreeftjes

We kregen al een voorsmaakje van de lente, maar nu moeten we het stellen met weer enkele graden minder. Ik greep dan natuurlijk weer naar een grote kom soep om me aan te verwarmen.

Welke soep bevalt jullie het meest?
Ik ging voor een gepimpte witloofsoep met rivierkreeftjes.

4 personen :

– 8 stronken witloof
– 2 preistengels ( witte deel )
– 2 selderstengels
– 1 grote ui
– 1 grote aardappel
– 2 laurierblaadjes
– takje tijm
– 1 el suiker
– 2 l groentenbouillon
– 1 tl nootmuskaat
– 200gr rivierkreeftjes
– scheutje room en verse bieslook voor de afwerking

Bereiding :

– Was de groenten grondig, pel de ui en snipper fijn. Halveer de stengels prei en selder in de lengte en snij in ringetjes. Snij het uiteinde van het witloof en snij fijn.
– Stoof de ui aan in een goede klont boter, voeg daarna de andere groenten toe en laat verder stoven op een laag vuurtje.
– Schil de aardappel en snij in kleine blokjes, voeg toe bij de groenten samen met de kruiden en een eetlepel suiker ( zo halen we de bittere smaak van het witloof weg ) en overgiet met groentenbouillon.
– Laat 15 minuten doorkoken.
– Haal de gedroogde kruiden uit de soep en mix grondig door. Voor de liefhebbers kan je ze nog eens door de zeef halen.
– Werk af met een scheutje room, fijngesnipperde bieslook en de rivierkreeftjes.

Smakelijk!

Liefs,
Elle x

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s