Veggieburger zeewier / shiitake / zeekraal

Zoals jullie wel al weten ben ik fan van veggieburgers. Toen ik de vraag kreeg om deze nieuwe burger van Boni Selection te proeven was ik alweer dol enthousiast.
Een burger bereid met soja gekweekt en geteeld in eigen land, waardoor er een veel korter traject is tot in de winkel.
En er bestaan dan nog eens twee verschillende burgers. Er is er eentje met sesam en een met shiitake en zeewier.
En zo hebben ze elk hun spread ook!
Ik ging aan de slag met de soja shiitake en zeewierburger waar ik een frisse tzatziki en een zeekraalsalade bij serveer.
Veggieburgers met belgische soja vanaf nu verkrijgbaar Bio-Planet.
Voor 2 personen :
– 2 veggieburgers @bioplanet
– 2 pistolets of hamburgerbroodjes
– 125 gr griekse yoghurt
– 1 teentje look ( fijngeperst )
– 1/4 komkommer
– 1/2 rode ui ( fijngesnipperd )
– 40 gr zeekraal
– peper en zout
Bereiding :
– Rasp de komkommer en bestrooi met zout en laat minimum 10 minuten intrekken. Knijp daarna al het vocht uit de komkommer.
– Meng de geraspte komkommer samen met de yoghurt en look en kruid af met peper en zout.
– Overgiet de zeekraal met kokend water en laat 10 minuten weken tot ze beetgaar zijn. Spoel af onder koud water. Druppel een klein beetje citroensap erover en kruid af met peper.
– Grill de burgerbroodjes langs beide kanten en bak de burgers gaar.
– Tijd om de burgers te stapelen. Eerst een flinke laag tzatziki, de burger erop, nog een laag tzatziki, fijn gesnipperde rode ui en afwerken met de zeekraalsalade.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x