Watermeloensalade

Watermeloen met gegrilde berloumi

Omdat het niet altijd watermeloen met feta hoeft te zijn, ga ik graag voor de Belgische variant van de halloumi.

Lekker van bij ons, … uit Berlare.

Persoonlijk vind ik de Belgische variant lekkerder, omdat die iets minder zoutig smaakt dan de Cypriotische kaas.

Wie heeft de Berloumi al eens uitgetest?

Voor 2 personen :

– 1/2 watermeloen ( klein )
– 300 gr berloumi ( in plakken )
– Handvol muntblaadjes
– 30 gr pompoenpitten
– sap van 1/2 citroen
– 5 el olijfolie
– 1 el honing
– peper en zout

Bereiding :

– Snij de schil van de watermeloen en versnij in blokjes.
– Laat de grillpan goed heet worden en bak de berloumiplakken langs beide kanten.
– Meng het citroensap, olijfolie en honing goed onder elkaar en kruid af met peper en zout.
– Versnij 3/4 van de munt en voeg toe bij de dressing.
– Dresseer de watermeloen en de haloumi op een bord, besprenkel met de dressing en voeg de pompoenpitten toe. – Werk af met nog enkele blaadjes munt.

Smakelijk!

Liefs,
Elle x

🍴Tableware by Cosy & Trendy
🌸 Edible flowers @ KRUIDEN CLAUS, kruidenkwekerij since 1900

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s