Watermeloen met gegrilde berloumi

Omdat het niet altijd watermeloen met feta hoeft te zijn, ga ik graag voor de Belgische variant van de halloumi.
Lekker van bij ons, … uit Berlare.
Persoonlijk vind ik de Belgische variant lekkerder, omdat die iets minder zoutig smaakt dan de Cypriotische kaas.
Wie heeft de Berloumi al eens uitgetest?
Voor 2 personen :
– 1/2 watermeloen ( klein )
– 300 gr berloumi ( in plakken )
– Handvol muntblaadjes
– 30 gr pompoenpitten
– sap van 1/2 citroen
– 5 el olijfolie
– 1 el honing
– peper en zout
Bereiding :
– Snij de schil van de watermeloen en versnij in blokjes.
– Laat de grillpan goed heet worden en bak de berloumiplakken langs beide kanten.
– Meng het citroensap, olijfolie en honing goed onder elkaar en kruid af met peper en zout.
– Versnij 3/4 van de munt en voeg toe bij de dressing.
– Dresseer de watermeloen en de haloumi op een bord, besprenkel met de dressing en voeg de pompoenpitten toe. – Werk af met nog enkele blaadjes munt.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x
🍴Tableware by Cosy & Trendy
🌸 Edible flowers @ KRUIDEN CLAUS, kruidenkwekerij since 1900