Pasta Puttanesca

Pasta / ansjovis / kappertjes / olijf / aubergine / feta

Pasta puttanesca!
En je hoort me waarschijnlijk al afkomen …
Net dat ietsje anders, want ik had nog een aubergine en fetakaas om op te werken.
Dus ik dacht : ” Waarom niet?! “

Geproefd en menige malen goedgekeurd door iemand die geen ansjovis lust en al helemaal geen fan is van zwarte olijven.
Kwam al snel de vraag om dit gerecht nog eens klaar te maken als er bezoek kwam.

Dus ik denk dat deze echt wel zijn plaatsje verdiend heeft op de blog.

Dus voor allen met ansjovisvrees, hier is er eentje om jullie angst te overwinnen!

Voor 4 personen:

– 4 el olijfolie
– 2 teentjes look ( fijn geperst )
– 1 sjalot ( fijngesnipperd )
– 1/2 chilipeper ( fijngesnipperd )
– 8 tal ansjovissen
– 1 aubergine
– 400 gram pasta ( naar keuze )
– 1 el suiker
– 1 tl paprikapoeder
– 3 tl oregano
– 20 tal zwarte olijven
– 25 gr kappertjes
– 200 gram feta
– 1 blik tomatenblokjes
– handvol basilicum ( afwerking )

Bereiding:

– Verhit de olijfolie, stoof de look, sjalot, chilipeper en de ansjovis tot de ansjovis bijna helemaal weggesmolten is.
– Was de aubergine en versnijd in kleine blokjes. Voeg toe bij de ansjovis.
– Wanneer de aubergine gaar is, kan je de tomatenblokjes samen met de suiker, paprikapoeder en oregano toevoegen en zet op het laagste vuur voor minimum 30 minuten. ( Hoe langer je de saus laat pruttelen, hoe meer de smaken vrijkomen. )
– Versnijd intussen de olijven en breng een kookpot met gezouten water aan de kook.
– Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
– Voeg de olijven en de kappertjes toe bij de saus en kruid af met peper en zout.
– Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water, voeg toe bij de saus.
– Roer alles goed om en laat nog een 2 tal minuten pruttelen op het zachte vuur, zodat alle smaken in de pasta kunnen trekken.
– Verdeel de pasta over de borden, verkruimel de feta boven elke portie en werk af met verse basilicum.

Smakelijk!

Liefs,
Elle x

Advertentie

4 gedachten over “Pasta Puttanesca

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s