Pasta / tonijn / pesto / tomaat



Jullie weten al dat ik niet hou van ingrediënten weggooien.
En zo kom ik meestal op de lekkerste gerechtjes uit.
Ken je het : ” Oh nee ik moest eigenlijk vandaag nog boodschappen doen, want ik heb bijna niets meer in huis. ”
Ongelukkig worden we van een lege koelkast, maar niet getreurd.
Trek jouw kasten open en ik ben er vrij zeker van dat je nog lekkere ingrediënten kan vinden waarmee je aan de slag kan.
Zo ging het ook met dit gerechtje. Ik had nog enkele verloren tomaatjes, een blokje Parmezaan, pijnboompitjes en een blik tonijn vond ik in de berging.
Snel naar de moestuin om te kijken wat ik daaruit kon gebruiken en voilà daar was het idee. Een lekkere huisgemaakte pesto met de zelfgekweekte kruiden daar komen we al een heel eind verder mee. Nog wat eigenkweek rucola ( want oh ja die smaakt helemaal anders dan zo een zakje die je koopt in de supermarkt ).
Deze is echt héél pittig van smaak echt ideaal om dit gerecht mee af te werken.

Oké nu gaan we aan de slag hé!
Je hebt hiervoor niet veel ingrediënten nodig, maar ik som ze toch even op.
– 200 gr kerstomaatjes
– 1 blik tonijn
– 1 ui
– 1 teentje look
– 200 gr pasta ( ik verkies glutenvrij )
– 100 gr pesto
– handvol pijnboompitjes
– 1 el kappertjes
– olijfolie
– peper & zout
– Parmezaanse kaas
– rucola ( afwerking )
Bereiding :
– Breng eerst en vooral een grote pot gezouten water aan de kook.
– Snipper intussen de ui fijn en pers de look.
– Halveer de kerstomaatjes en laat de tonijn uitlekken, maar bewaar de olie uit het blik.
Deze gaan we hergebruiken om de saus te maken.
– Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Let erop als je glutenvrije pasta gaat koken dat je dit doet in een grote hoeveelheid
water en je hier regelmatig in roert tijdens het koken.
Ook laat ik de glutenvrije pasta een minuutje langer koken dan aangegeven op de
verpakking.
– Verhit de olie van de tonijn in een wokpan en stoof de ui en de look aan.
– Voeg de tomaatjes toe en laat even meestoven met de ui.
– Voeg de tonijn en de kappertjes toe en roer om.
– Nu kan je de pasta toevoegen zodat alle smaken zich mooi verdelen over de pasta en
schep de pesto onderdoor.
– Kruid af met peper en zout naar smaak.
– Serveer de pasta en werk af met Parmezaanse kaas en rucola.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x