Ricottadip

Ricotta / zongedroogde tomaat / basilicum

FRIYAY !

En we worden nog verwend met een weekendje nazomeren.
De temperaturen zien er alvast super uit voor dit weekend en daar moeten we natuurlijk van profiteren.

Nog wat extra vitamine D opslaan voor we de koude winter moeten trotseren.
Stiekem hoop ik het volgende weekend ook nog op een pakje zon voor mijn verjaardag… Maarja als Oktoberkindje heb je meestal wel pech.
Maar wie weet!

Bon, we zijn nog lang niet oktober en gaan nu eerst en vooral genieten van dit weekend.
Daarom serveer ik jullie nog deze zomerse dip voor bij de apero.

Héérlijk, een handvol ingredienten en super snel klaar.
En geen nood als je van deze dip iets te veel maakt, want ik heb hiervoor voor jullie nog een ander gerecht klaarstaan waar je een overschotje van deze dipsaus in kan verwerken.

Maar op deze komen we later terug. En ik beloof dat het niet zo heel lang meer zal duren.




Wat heb je nodig :

– 250 gr ricotta
– 175 gr zongedroogde tomaten
( liefst half gedroogde, die bevatten nog iets meer vocht )
– een snuifje cayennepeper
– stukje Parmezaanse kaas
– peper en zout
– verse basilicum en rucola voor de afwerking


Bereiding:

– Voeg de ricotta en de zongedroogde tomaten in de foodprocessor. En voeg een eetlepel olie van de zongedroogde tomaten toe.
– Kruid af met een flinke draai van de pepermolen, zout en snuifje cayennepeper.
– Mix alles onder elkaar tot een gladde pasta.
– Is deze te dik, dan kan je een paar druppeltjes water toevoegen om aan te lengen.
– Rasp nog wat Parmezaanse kaas boven de dip en mix nog eens alles goed door.
– Proef en kruid verder af naar smaak.
– Serveer op een toastje of met grisini’s en werk af met zongedroogde tomaatjes, verse basilicum en rucola.

Smakelijk!

Liefs,
Elle x

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s