Vegan pasta met plantaardige kaasblokjes

Pasta / tomaat / artisjok / vegan kaasblokjes / basilicum

Zoals jullie al wel weten ben ik écht verslaafd aan feta, al moet ik toch wat oppassen met de lactose in die lekkere kaas.

Maar gelukkig heeft SoFine daar nu de oplossing voor!
Zij brengen een nieuw product op de markt die de naam Socheeze draagt.
SoCheeze is het 100% plantaardige alternatief voor kaasblokjes. Ze bevatten minder verzadigd vet en zout dan fetakaas, wat er voor zorgt dat dit een veel gezondere variant is voor ons cholesterolgehalte.
En en en als dit nog niet genoeg toppuntjes zijn… deze kaasblokjes bestaan dan nog wel in drie varianten !
Zo hebben we de kaasblokjes met mediterrane kruiden, gemengde olijven en zongedroogde tomaat.

Voor mijn eerste gerechtje koos ik de kaasblokjes met mediterrane kruiden.
Ik vond deze wel heerlijk passen bij de smaak van de zoete tomaten. En jammer genoeg nemen we met dit gerecht ook afscheid van de laatste tomaatjes nu we de herfst ingaan.
En zo heeft elk seizoen z’n lekkernijen en charmes.



Wat heb je nodig voor 2 personen :

– 150 g SoCheeze Mediterrane
– 200 g pasta
– 80 g gegrilde artisjok op olie
– 4 el olie ( van de artisjok )
– 2 teentjes look ( fijn geperst )
– 1 chilipeper ( fijngesnipperd )
– 10 tal zongedroogde tomaten
– 20 tal kerstomaatjes ( ga voor kleur )
– handvol verse basilicum
– 2 tl kappertjes




Bereiding:

– Kook de pasta in ruim gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
– Verhit de olie van de gegrilde artisjok in een grote steelpan.
– Stoof de ui, look en chilipeper aan en halveer de kerstomaatjes en voeg toe.
– Versnipper de basilicum en versnijd de zongedroogde tomaten in julienne, voeg toe bij de kerstomaten en stoof een 5tal minuten mee.
– De artisjok en kappertjes voegen we als laatste toe en blus alles af met 1 soeplepel kookvocht van de pasta.
– Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water en voeg toe bij de groenten.
– Meng alles goed onder elkaar en laat enkele minuten sudderen op een laag vuur, zodat alles smaken in de pasta kunnen trekken.
– Serveer de pasta in een mooie kom, werk af met de SoCheeze kaasblokjes en enkele blaadjes verse basilicium.

Smakelijk!

Liefs,
Elle x

Meer informatie over plantaardige voeding kan je vinden via de link :
https://www.sofine.eu/




Advertentie

Een gedachte over “Vegan pasta met plantaardige kaasblokjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s