Gehaktschotel / spinazie / warmoes / zongedroogde tomaat




Nu moeten we echt wel gaan toegeven aan de herfst.
We kunnen niet meer om de regenbuien, de stevige wind en de temperaturen die plots flink gedaald zijn.
Ik kan zelf echt moeilijk tegen de temperatuurswisseling, maar eigenlijk is de herfst ook wel een heel mooi seizoen.
Denk maar aan die heerlijke groenten en hun mooie kleur zoals alle verschillende pompoenen en dit seizoen is echt het startschot voor comfort food en eenpansgerechten.
Dus ging ik al aan de slag met mijn eerste comfort food gerechtje.
Ik ging op zoek in mijn moestuin naar wat ik kon gebruiken, aangezien we voor de vrieskou toch zoveel mogelijk nog moeten profiteren van al dat lekkers in de tuin.
Dus spinazie, warmoes en rucola it was !

Wat heb je nodig voor 4 personen :
– 500 g gemengd gehakt
– 3 uien ( fijngesnipperd )
– 2 teentjes look ( fijn geperst )
– 350 g Nieuw-Zeelandse spinazie ( of 500 g bladspinazie )
– 80g zongedroogde tomaten
– 8 bloemaardappelen
– scheutje rode wijn
– 50 g tomatenpuree
– 1 eigeel
– melk
– 2 el bloem
– boter
– olijfolie
– 2 tl oregano
– 100 g gemalen kaas
– 250 g warmoes
– peper, zout en nootmuskaat
Ik had zelf Nieuw-Zeelandse spinazie gekweekt, als je deze ergens kan vinden zou ik toch sowieso daar voor gaan. Super lekker van smaak en het slinkt niet zo hard als bladspiniazie. Kan je deze variant niet vinden, dan is het helemaal niet erg, kan je gewone bladspinazie of babyspinazie gebruiken.
Bereiding:
– Schil de aardappelen, versnijd en kook ze gaar in ruim gezouten water.
– Stoof 1 ui en 1 teentje look aan in olijfolie en voeg de spinazie en warmoes toe.
– Laat meestoven en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
– Haal uit de pan en laat goed uitlekken in een zeef.
– Stoof de overige ui en look aan in boter en bak het gehakt rul in de pan en blus nadien af met een scheutje rode wijn en voeg de tomatenpuree toe.
– Kruid af met oregano en laat sudderen op een laag vuurtje.
– Giet de aardappelen af en voeg een scheut melk, eigeel en een goede klont boter toe en pureer.
– Kruid af met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
– Ten slotte maken we de bechamelsaus op basis van een roux en melk.
– Kruid de bechamelsaus goed af met nootmuskaat en een snuifje zout.
– Vul de ovenschaal met het gehakt, verdeel de groenten erover, schik nog enkele zongedroogde tomaatjes bovenop en verdeel de puree over de gehele ovenschaal.
– We verstoppen de puree onder een flinke laag bechamelsaus en werken af met lekkere gemalen kaas.
– 25 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden en laatste 5 minuten zet je even de grill aan en klaar !
Smakelijk!
Ps: deze schotel kan je ook heel makkelijk in het weekend klaarmaken en in de drukke werkweek gewoon de oven zijn werk laten doen.
Liefs,
Elle x