Steak tartaar

Steak tartaar / mosterdslagroom / kwarteleitje / bloedzuring

Mosterd, we kennen dit ingrediënt allemaal. We gebruiken dit regelmatig en ik vrees zelf zonder nog bij stil te staan.

Ik ging voor mezelf gaan nadenken wanneer ik mosterd gebruik.
En dan kom ik effectief op een potje bij de borrelhapjes, op de boterham met een sneetje kaas en natuurlijk ook in de stoverij.

Maar… dit product heeft zo veel meer te bieden!

Dankzij Maille ging ik weer enkele gerechten gaan uitwerken waar ik mosterd in kon verwerken.

En zo stel ik jullie Maille graag nog eens voor zodat iedereen de mosterd terug kan herontdekken.

Antoine Maille opende in 1747 zijn eerste winkel in Parijs die gekend stond voor z’n mosterd en azijn.
Kort nadien werd Maille leverancier van de koning van Frankrijk en daarop volgden de keizers in Oostenrijk en Hongarije.
De opvolgers van Antoine hebben het assortiment uitgebreid en hielden vast aan de bereidingswijzen.
En zo komt Maille op een ruim assortiment aan mosterds, dressings, enz.
De meest bekenden onder ons zijn : Dijon-mosterd, Dijonnaise, Honing-mosterd, Kruiden-mosterd en Grove (Ancienne)-mosterd.

Steak tartaar




Ik ging aan de slag met zowel de Maille mosterd Fine de Dijon L’originale als met hun mayonaise en hun fijne augurkjes.
Drie topproducten in één gerecht, kan niet anders dan lekker zijn he?

Steak tartaar maar dan in een feestelijk jasje!


Wat heb je nodig voor 4 personen:

– 600 g rundsvlees van goede kwaliteit
– 4 kwarteleitjes
– 2 el Maille Dijon mosterd
– 2 el Maille mayonaise
– paar druppels tabasco
– 1 el worcestersaus
– 1 sjalot ( fijngesnipperd )
– handvol peterselie ( fijngesnipperd )
– 2 el kappertjes
– 12 appelkappertjes
– 12 Maille augurkjes ( fijn gesneden )
– 50 ml vette room
– 1 tl extra mosterd voor de mosterdslagroom
– paar blaadjes bloedzuring ( afwerking )

Bereiding:

– We gaan eerst het rundsvlees zeer fijn snijden. Gebruik hiervoor een vlijmscherp mes zodat je het vlees snijdt en niet plet. Kies ook steeds voor kwaliteits rundsvlees. Als dit heel fijn gesneden is, bewaar je dit n de koelkast.
– Pel de sjalot en snipper fijn, laat de kappertjes uitlekken en hak vervolgens ook fijn. De zure augurkjes gaan we ook heel fijn versnijden. Voeg allemaal samen in een mengkom.
– Was de peterselie en snipper fijn en voeg toe bij de fijngesnipperde sjalot en nu kan je ook het fijngesneden rundsvlees eraan toevoegen.
– Voeg nu de mosterd, mayonaise, worcestersaus en de tabasco toe en meng goed onder elkaar tot de tartaar smeuïg genoeg is. Proef en voeg eventueel nog naar eigen smaak tabasco toe. Kruid goed af met peper en fleur de sel.
– Klop de room op tot hal opgeslagen slagroom en voeg dan nog een theelepel mosterd toe. Meng voorzichtig onder elkaar.
– Serveer 3 quenelles tartaar per persoon, werk af met de appelkappertjes, fijngesnipperde sjalot, peterselie, bloedzuring en een toefje van de mosterdslagroom.
– Breek de kwarteleitjes en hou enkel de dooier over. Serveer op het allerlaatste bij de tartaar.
– Serveer met brood of frietjes.

Smakelijk!

Liefs,
Elle x

Alle informatie over deze Maille producten kan je terug vinden via deze link: http://maillenetherlands.nl/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s