Risotto / pompoen / cantharellen / gerookte ham




Wat als ik jullie nu eens een geheimpje zou vertellen?
Dit was mijn eerste risotto die ik ooit heb gemaakt!
Ik had altijd een beetje schrik om eraan te beginnen, want in het ene recept vermelden ze dat je absoluut niet mag roeren tijdens het garen van de risottorijst, bij het andere vertellen ze je dat je hele tijd moet roeren tot alle bouillon in de rijst is getrokken.
In welk team zit jij ?
Bon, bij deze kan ik vertellen dat ik een nieuw team heb uitgevonden.
Af en toe roeren is mijn boodschap bij de risotto. En deze hou ik dan ook graag vast, aangezien mijn eerste risotto overheerlijk was.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
– 300 g carnaroli risotto met paddenstoelen ( delicieux assortiment bij Lidl )
– 200 g cantharellen ( delicieux diepvriesvak Lidl )
– 150 g pompoenblokjes
– 1 el paddenstoelenpesto ( delicieux Lidl )
– 750 cl groentebouillon
– 1 grote ui ( fijngesnipperd )
– 1 teentje look ( fijn geperst )
– Parmezaanse kaas ( geraspt )
– handvol peterselie ( fijngesnipperd )
– 4 sneetjes gerookte ham
– peper, zout, cayennepeper, rozemarijn & tijm.
Bereiding :
– Laat op voorhand de cantharellen ontdooien alvorens te starten met de risotto.
– We vullen een ovenplaat of ovenschotel met de pompoenblokjes, kruid deze af met peper, zout, een snuifje cayennepeper, rozemarijn en tijm. Druppel wat olijfolie bovenop en meng alles goed onder elkaar. Plaats 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
– Stoof een halve ui en de look aan in een scheut olijfolie en voeg de paddenstoelen toe.
– Bak deze kort op, voeg de helft van de peterselie toe en zet aan de kant.
– In een diepe pan gaan we de overige ui aanstoven in look en voegen daarna de risotto toe. Deze gaan we eerst een minuut meebakken met de ui.
– Overgiet met groentebouillon en plaats een deksel op de pan.
– Laat de eerste 5 minuten gewoon sudderen zonder te roeren. Vanaf dan start je met regelmatig omroeren van de risotto.
– Verdeel de sneetjes gerookte ham op een bakplaat met bakpapiertje en schuif 5 minuutjes mee in de oven. De ham wordt krokant eens die is afgekoeld. Verkruimel de ham tot een crunch.
– Roer om tot al de bouillon verdwenen is, proef toch nog even af. Vind je de risotto nog te hard, dan kan je nog wat extra bouillon toevoegen tot wanneer die gaar is.
– Kruid de risotto enkel af met peper en meng er een lepel paddestoelenpesto onderdoor.
– Voeg de cantharellen toe bij de risotto zodat deze kunnen opwarmen. Voeg dan de pompoenblokjes uit de oven toe en verdeel de Parmezaanse kaas over de risotto.
– Meng alles goed onder elkaar zodat de Parmezaanse kaas de risotto nog smeuïger maakt en werk af met peterselie en de crunch van gerookte ham.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x
Alle ingrediënten komen uit het Delicieux herfstassortiment bij Lidl!
https://www.lidl.be/