Pasta / chorizo / zongedroogde tomaat / ricotta / spinazie



Weten jullie nog dat ik jullie nog een gerechtje had beloofd waar je de ricottadip met zongedroogde tomaat in kon verwerken?
ALS je van deze lekkere dip toevallig eens een overschotje hebt kan je hier een heerlijke saus mee maken voor een beetje Spanje op jouw bord.
Heb je geen overschotje, no worries… de dip maak je in een vijftal minuten.
Neem een kijkje tussen de hapjes voor het recept.

Wat heb je nodig:
– 250g ricotta
– 175g zongedroogde tomaten
– snuifje cayennepeper
– Parmezaanse kaas
– peper & zout
– 200g glutenvrije penne
– 100g chorizo ( in schijfjes )
– 400g bladspinazie
– 20 tal kerstomaatjes
– 1 sjalot ( fijngesnipperd )
– 2 teentjes look ( fijn geperst )
– 2 tl oregano
– snuifje nootmuskaat
Bereiding:
– Breng een ruime kookpot met gezouten water aan de kook.
– Ondertussen spoelen we grondig de spinazie, laat uitlekken.
– Stoof de look en fijngesnipperde sjalot aan in olijfolie in een sauteer pan. Voeg de spinazie toe en laat stoven. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
– Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.
– Snij de chorizo in dikkere schijfjes en halveer de kerstomaten. Rasp intussen ook de Parmezaanse kaas.
– Voeg de chorizo toe bij de spinazie samen met de tomaatjes en laat een paar minuutjes meebakken. Als de chorizo krokant geworden is voeg je de ricottadip toe samen met een soeplepel kookvocht van de pasta om de saus te binden.
– Laat de saus met de spinazie nog even sudderen op een laag vuurtje.
– Giet de pasta af, voeg toe bij de saus en geef die even de tijd om lekker in de pasta te dringen.
– Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas!
Smakelijk!
Liefs,
Elle x