Varkenshaasje / boontjes / krielaardappelen / mosterdsausje



De feestdagen komen dichterbij al moet ik mezelf nog even intomen om mijn kerstboom te zetten.
Ik vind kerst de zaaaaa-ligste periode van het jaar. Lekker gezellig met alle lichtjes, kerstliedjes en warme chocolademelk voor de open haard.
En… natuurlijk is dit de periode van héél maar dan ook héél veel eten!
Nog geen kerstboom voor de moment dus, maar ik mocht toch al aan de slag met enkele gerechtjes om jullie inspiratie te geven voor jullie feestmenu.
Het moet ook niet altijd zo hip en trendy zijn. En daarom ging ik voor een echte klassieker !
Wat is er lekkerder dan een sappig varkenshaasje met een heerlijk mosterdsausje?

Wat heb je nodig voor 4 personen:
– 2 el graantjesmosterd van Maille
– 800 g varkenshaasje
– 1 sjalot en 1 ui (fijngesnipperd)
– 200 ml kalfsfond
– 100 ml soyaroom
– 200 gr boontjes
– 100 gr mange-tout
– 400g krielaardappelen
– 1 tl gedroogde tijm
– 2 tl rozemarijn
– 1 tl paprikapoeder
– olijfolie
– peper en zout
– boter
– handvol peterselie (fijngesnipperd)
– 1 tl nootmuskaat
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de krielaardappelen en halveer. Kook de aardappelen 5 minuten in gezouten water, giet af en verdeel over een bakplat bedenkt met bakpapier. Kruid de aardappelen met tijm, rozemarijn, paprikapoeder en besprenkel met olijfolie. Plaats in de oven om verder te garen.
– Snij de uiteinden van de boontjes en kook deze beetgaar in gezouten water. Giet af en schrik met ijskoud water. Plaats even aan de kant.
– Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bruineer het vlees langs alle kanten.
Plaats het varkenshaasje in een vuurvaste schaal en plaats deze nog 15 minuten mee in de oven.
– Stoof de fijngesnipperde ui aan in boter, voeg de boontjes toe en stoof deze even aan en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de helft van de peterselie toe.
– Stoof de sjalot aan in de braadpan van het vlees. Blus af met de fond en voeg de mosterd toe. Laat even opkoken en voeg de soyaroom toe. Laat doorkoken tot de gewenste dikte. Kruid af met peper naar smaak.
– Versnij het varkenshaasje in sneetjes en serveer met de gestoofde boontjes en geroosterde krielaardappelen. Werk af met verse peterselie en mosterdsausje.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x
Recept voor Maille.
Meer info over Maille kan je vinden via: http://maillenetherlands.nl/