Roodlof salade met gerookte eendenborst

Witlof / roodlof / raapjes / veldsla / gerookte eendenborst

Het wildseizoen is ook weer van start!

Al ben ik niet zo een grote fan van deze smaken, toch kan je me een plezier doen met dit heerlijk voorgerechtje.

Een bordje vergeten groenten afgewerkt met enkele sneetjes gerookte eendenborst doet het altijd goed bij mij thuis.
En ook bij diegene die dan geen witloofliefhebbers zijn.

En nu moet het lukken dat het bij Lidl Delicieux weken zijn en dat betekent een duim assortiment aan lekkers, waaronder deze gerookte eendenborst.

Wil jij eens een ander hapje of voorgerecht serveren tijdens de feestdagen en toch geen enorme voorbereidingen hoeven te doen? Dan is dit eentje voor jou !

Vergeten groentjes in een feestelijk jasje !

Wat heb je nodig voor 4 hapjes:

– 2 stronken witlof
– 2 stronken roodlof
– 2 rapen
– 100g veldsla
– 16 sneetjes gerookte eendenborst ( Delicieux Lidl )
– 3 el sesamolie
– 1 tl vloeibare honing
– sap van 1 limoen
– 1 el balsamicoazijn
– peper & zout

Bereiding:

– Spoel de veldsla en haal het harde stukje uit de loofjes.
– Versnijd de loofjes in julienne en schil de rapen.
– Haal de rapen door een mandoline of versnijd in heel dunne schijfjes.
– Meng de sesamolie samen met de honing, sap van de limoen en balsamicoazijn onder elkaar en kruid af met een flinke draai van de pepermolen.
– Voeg de raapjes en het witloof toe bij de veldsla en druppel de dressing erover. Tos alles goed onder elkaar zodat de dressing verdeeld is.
– Dresseer de salade en werk af met de sneetjes gerookte eendenborst. Ik voorzie 4 sneetjes per persoon.
– Werk af met nog enkele druppeltjes dressing.

Smakelijk!

Liefs,
Elle x

Recept voor Lidl http://www.lidl.be

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s