Broccolidip

Broccoli / yoghurt / citroen / sesam

Ik dacht dat ik al heel bewust om ging met voeding en daarom verschijnen er regelmatig overschot gerechtjes bij ons op tafel.
Ik probeer zo weinig mogelijk te verspillen en kom dan zo wel eens uit op heel toffe combinaties.


Nu dit is één, maar sinds kort ben ik mij nog verder gaan verdiepen in het zero waste principe. En zo kwam ik terecht bij het Zero waste boek van Jeroen De Pauw.

Aangezien ik nog enkele broccoli ’s had staan in mijn moestuin ben ik hier alvast mee aan de slag gegaan voor mijn eerste experimentje.
Een broccolisalade met munt en sesam.


Wat heb je nodig voor 4 personen:

– 2 kroppen broccoli
– 5 takjes munt
– 1 citroen
– 12 cl volle yoghurt
– 20 cl olijfolie
– 2 el sesamzaadjes
– peper & zout

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereiding:

– Breng een pan met water aan de kook. Snij de steel van de broccoli en hou apart. Verdeel de broccoli in 2. Zet een kom met koud water klaar. Kook de broccoli 4 minuten in het kokende water en verfris in het koude water om het kookproces te stoppen en de groene kleur te behouden. Herhaal met de broccolistelen, maar kook deze 6 minuten.

– Spoel de munt, pluk de mooiste topjes en hou deze apart voor de versiering. Rasp de citroen en pers het sap. Hou ook de geraspte citroenschil apart voor de versiering.

– Mix de broccolistelen, yoghurt, citroensap en een scheut olijfolie fijn in de food processor of blender. Kruid de saus met peper en zout als deze lekker smeuïg is. Hou apart. Rooster de sesamzaadjes enkele minuten in een braadpan op een hoog vuur.

– Dep de broccoli droog met een keukenhanddoek. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan op een hoog vuur. Leg de broccoli in de pan en bak goudbruin aan beide kanten.

– Verdeel de broccolicrème en gebakken broccoli over de borden. Besprenkel met de geroosterde sesamzaadjes, de geraspte citroenschil en de plukjes munt.

Smakelijk !

Liefs,
Elle x

Dit kookboek is een leuke tip als kerstcadeautje!
Meer info kan je hierover vinden via onderstaande link. https://www.zerowastebook.com/nl/

Thanks you https://alicebown.com/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s