Gerookte zalm / kruidenkaas / kaviaar / bladerdeeg / dille
Graag voorzie ik jullie nog van enkele hapjes die je kan serveren met de feestdagen.
Iets simpel omtoveren tot een feestelijk borrelhapje kan ik als de beste en nog het liefst met maar een handvol ingrediënten.
Een combinatie die we allemaal wel al kennen, gerookte zalm met kruidenkaas al tover je dit snel om met een zelfgemaakt toastje van bladerdeeg en een lepeltje kaviaar voor de afwerking.
Al vind ik kaviaar nog al een redelijk dure afwerking, bij Lidl kan je er nu ook aankopen uit hun Delicieux assortiment en dit voor een spotprijsje.

Wat heb je nodig :
– 1 rol bladerdeeg
– 200 g gerookte zalm
– 80 g kruidenkaas
– 15 g kaviaar
– paar takjes dille ( afwerking )
– 1 eigeel
– uitsteekvormpje, bij voorkeur sterretje
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 220°C gedurende ongeveer 10 minuten.
– Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit en gebruik een uitsteekvormpje om jouw toastjes een leuke twist te geven. Ik gebruikte 2 verschillende groottes van sterretjes.
De helft grote en de andere helft een kleinere variant.
– Prik met een vork in de bodem van de grote sterretjes, de kleine prikken we niet.
– Klop het eigeel los en bestrijk daarmee alle sterretjes.
– Bedek een bakplaat met bakpapier en plaats hier jouw bladerdeegjes op en schuif deze in de oven gedurende 20 minuten op 200 graden.
– Als de bladerdeegtoastjes klaar zijn bestrijk de grootste met kruidenkaas, beleg met gerookte zalm en werk af met een lepeltje kaviaar en een takje dille.
– De kleinere vormpjes kan je gebruiken als afwerking en zo creëer je een speelse toets.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x
Alle producten zijn te vinden in het Delicieux assortiment van : https://www.lidl.be/