Salade Brie en appel

Salade / brie / appel / prosciutto crudo / walnoot

Toen ik de vraag kreeg om appels te proeven vanuit Tirol, zag ik nog niet direct appels hangen in de sneeuwbergen. Maar daar was ik natuurlijk helemaal verkeerd in !

De vruchtbare bodem in Zuid-Tirol, de verschillende hoogtes waar de boomgaarden gelegen zijn, meer dan 300 dagen zon met 2000 uur zonlicht per jaar en het mediterraanse klimaat zorgt voor knapperige appeltjes met hun typische kleur.



In 1995 gingen deze beauty’s de Italiaanse markt op. Pas in 2007 maakten zij de trip naar Spanje en sinds 2010 zijn deze bij ons te verkrijgen.

De Royal Gala, de Golden Delicious, de Granny Smith, de Fuji en de Red Delicious zijn niet meer weg te denken op onze Belgische markt.

Wat zou je willen… Alleen al van die prachtige kleuren krijg je al zin om hierin jouw tanden te zetten.


Voor mijn lauwe salade met geroosterde brie, koos ik voor de sappige Fuji in combinatie met de crunchy Red Delicious.


Wat heb je nodig voor 2 personen :

Voor de salade:
– 200 g brie
– 1 Red Delicious & 1 Fuji ( Marlene )
– 100 g waterkers
– 8 sneetjes Prosciutto Crudo
– 80 g walnoten

Voor de dressing:
– 1 tl honing
– sap van 1/2 citroen
– 5 el extra vierge olijfolie
– peper & zout

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 180 graden en ga eerst aan de slag met de dressing.
– Meng de olijfolie met honing en het sap van een halve citroen, kruid af met peper & zout.
– Ben je een zoetekauw neem dan gerust een paar druppels extra honing.
– Was de waterkers en dep droog met een propere keukendoek. Vul een mooie slakom met de waterkers en schik er de sneetjes Prosciutto over.
– Ondertussen is de oven warm genoeg en kan je verder met de brie.
– Versnij de brie in 8 dikke plakken en leg op een bakplaat bedekt met bakpapier.
– Schuif 5 minuutjes in de oven en ondertussen kan je de appels in fijne schijfjes snijden. Druppel er citroensap over om verkleuring te voorkomen.
– Verdeel de appelschijfjes over de salade en besprenkel deze royaal met de dressing. Tos alles zachtjes onder elkaar.
– Haal de brie uit de oven en serveer deze bovenop.
– Werk af met een handvol walnoten.

Smakelijk!

Liefs,
Elle x

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s