Hartig taartje van appel en roquefort

Appel / kaneel / roquefort / zilverzuring

De appeltaartjes kennen we al allemaal, dus wou ik hier toch eens een twist aan geven.
En zo kwam ik op dit hartig taartje met appel-kaneel vulling, afgewerkt met krachtige roquefort en het frisse van de zilverzuring.
Hiervoor ging ik aan de slag met de crème de la crème van de appeltjes…
Marlene Appels uit Zuid-Tirol.

Wat heb je nodig:

– rol bladerdeeg ( glutenvrij )
– 1 eigeel
– 2 zoete appels
– 2 tl kaneel
– 50 g roquefort
– scheutje water
– 4 kleine taartvormpjes of muffinbakvorm
– enkele blaadjes zilverzuring ( afwerking )

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 200 graden en wrijf de bakvormpjes in met boter of olie.
– Schil de appelen en versnij in kleine blokjes. Stoof deze zachtjes aan samen met de kaneel en een scheutje water.
– Wil je het graag toch iets zoeter dan kan je zelf nog wat zoetstof toevoegen tijdens het stoven.
– Steek ondertussen 4 cirkels uit het bladerdeeg, vul de bakvormpjes ermee en druk zachtjes aan.
– Klop het eigeel los en bestrijk het bladerdeeg met het eigeel.
– Prik gaatjes met een vork in de bladerdeegvormpjes en bak deze al 10 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden.
– Haal de bladerdeegjes uit de oven, vul ze op met het appel-kaneel mengsel en verkruimel er de roquefort over. Plaats nog 10 minuten in de oven op 160 graden.
– Haal ze uit de oven en uit de vormpjes. Werk af met zilverzuring voor de frisse toets.
– Serveer als hapje / voorgerecht of als dessert met een bolletje vanille ijs.

Smakelijk !

Liefs,

Elle x

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s