Oma Odette’s kervelsoepje

Kervelsoepje / glutenvrije croutons / balletjes

Als oma Odette vroeger aan me vroeg welke soep ik graag wou eten, dan wist ze stiekem al dat ik kervelsoep zou zeggen.
Heerlijk vond ik deze soep met veel balletjes en afgewerkt met een goede scheut room.
En stond er geen kervelsoep bij oma op tafel, dan maakte ik die wel samen met opa Robert in de tuin.
Dan kreeg ik een emmer om het gemaaide gras in te doen, een gieter regenwater erover en een stok om “mijn soep” mee te roeren.
Wat kan een kind toch gelukkig worden van zulke kleine dingen.

Na het verlies van mijn grootouders, heeft er nooit iemand meer de moed gehad om oma’s kervelsoep te maken. En zo gingen de jaren voorbij… tot nu!
Ik nam de moed bij elkaar en haalde bij de groothandel verse kervel.
Al moet ik zeggen dat ik het recept wel wat heb aangepast zodat die gluten- en lactosevrij is.

Wat heb je nodig:
– 2 sneden glutenvrij brood
– olijfolie
– 2 grote uien
– 1 preistengel
– 1 selderstengel
– 200 g kervel
– 1,5 l groentebouillon
– 1 laurierblad en een tijmstengel
– 100 ml sojaroom
– 200 g gemengd gehakt
– 1 ei
– 2 el glutenvrij paneermeel
– peper en zout

Bereiding:
– Pel de uien en snipper fijn. Was de selder en de prei en snij in ringen.
– Stoof alles aan in olijfolie of goede boter ( optie 2 zou die van ons oma zijn )
– Overgiet met de groentebouillon, voeg de kruiden toe en breng aan de kook.
– Meng het gehakt met het eitje en het paneermeel goed onder elkaar en rol er kleine balletjes van.
– Deze kan je koken in nog een beetje groentebouillon of water tot ze boven komen piepen. Giet ze af en voeg bij de soep eens die gemixt is.
– Spoel de kervel en voeg toe bij de groentebouillon. Laat een kleine 10 minuten meekoken.
– Haal de laurier uit de bouillon en mix de soep. Breng op smaak met peper en zout.
– Voeg de balletjes toe zodat die de smaak van de soep kunnen opnemen.
– Snij het brood in blokjes, besprenkel met olijfolie en bak ze goudbruin in een pan.
– Laat daarna de croutons even uitlekken op keukenpapier.
– Serveer de soep samen met de balletjes, croutons, een scheutje sojaroom en werk af met enkele blaadjes verse kervel.

Smakelijk!

Liefs,

Elle x

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s