Winetasting & Foodpairing @ The Chef’s Cut

Toen ik de vraag kreeg of ik vrij was op woensdagavond om mee te genieten van een avond wijn proeven met bijpassende hapjes moest ik natuurlijk niet lang nadenken.
Samen met mijn partner trokken we naar Antwerpen voor een uitstapje en deze af te sluiten bij The Chef’s Cut.
Op zoek naar huisnummer 16, waar we wel tot tweemaal toe voorbij liepen.
Plots werd onze aandacht getrokken door enkel een deurtje en een kaars.
We found it !
Achter deze deur schuilt een prachtige locatie, een verborgen pareltje.
Toren hoge plafonds, oude trap, een warmte die op jou toekwam en de heerlijke geuren van de potten die op het vuur staan om onze buikjes te vullen.

The Chef’s Cut staat gekend voor zijn gepersonaliseerde reizen voor foodies.
Denk maar aan een reis naar Puglia met verschillende workshops, de echte niet te missen hotspots en proeverijen.
Niet enkel reizen doen we hier, want je kan hier ook barista workshops volgen en de winetastings die jou een avond een volledige beleving geven van bepaalde streken.
Wij mochten proeven van de Bourgogne streek samen met sommelier Alexis Caraux.

Starten doen we met een glaasje Moët & Chandon Imperial Brut terwijl onze ogen alle kanten opgaan, want het is hier echt wel prachtig. Het voelt een beetje aan als thuiskomen.
Een lange hoge tafel die al goed gevuld staat met veel lekkers en een enorm aantal glazen.

Bij het zien van al dat lekkers begon mijn maag al te knorren!
Olijfjes, notenmix, heerlijk brood met een charcuterie plankje en geselecteerde kazen.
Hier krijg je toch al het gevoel dat je op vakantie bent he?!
Al snel kregen we de voorkeur van smaken van de sommelier mee. Alexis favoriete smaakcombinatie is een kaasplankje met witte wijn. Al staat het bij ons eerder gekend een kaas avond met rode wijn te serveren. Maar neen hoor, Alexis heeft gelijk.

De sommelier selecteerde 6 wijnen uit de Bourgogne streek voor deze avond.
3 witte en 3 rode wijnen met aangepaste gerechtjes en telkens met een vragenronde om zo iedereen te betrekken bij de tasting.
Wat we zeker en vast niet meer mochten vergeten is dat de witte wijn steeds gemaakt is van de Chardonnay druif en de rode wijn van Pinot Noir.

Pouilly- Fuissé Château Lavernette 2017 werd geserveerd bij de aperoplankjes, daarna schakelden we over naar een Puligny-Montrachet bij een hapje van ananas, feta en gedroogde framboos.
We zijn alvast goed van start want dit is héérlijk!
En daar is de volgende wijn al, een Chablis Grand Cru met een mini toast champignon afgewerkt met anjovisboter.

En nu is het tijd voor onze rode sterren van de avond. De foie gras met confit van ui wordt vergezeld door een glaasje Mercury. Vervolgens gaan we over naar het hoofdgerecht en wat is dit een smaakbom! Fijne sneetjes eendenborst met een crème van aardpeer, jonge wortel en bietjes.
En hier kon natuurlijk geen glaasje wijn ontbreken. Hierbij serveerde Alexis een Gevrey – Chambertin.
En als ons buikje nog niet vol genoeg was, kwam er als afsluiter nog een dessert van appel vergezeld van een glas Clos Des Couchereaux 2014.

En een “Clos” is altijd goed gaf de sommelier ons mee!

Hierbij hadden wij een prachtige avond, een volledige beleving van de Bourgogne streek in aangenaam gezelschap en dit op een prachtige locatie.
Ik kijk al uit naar de volgende tasting bij The Chefs Cut !

Liefs,

Elle x

Meer info : https://www.thechefscut.com/

Geselecteerde wijnen door sommelier Alexis Caraux:

– Moët & Chandon Imperial Brut
Wijnhuis: Moët & Chandon
Locatie: Champagne, Frankrijk
Benaming: Champagne
Druif: Blend van Pinot Noir, Pinot Meunier & Chardonnay

– Pouilly-Fuissé Château Lavernette
Wijnhuis: Château Lavernette
Locatie: Zuid Bourgogne, Frankrijk
Benaming: Pouilly-Fuissé
Druif: Chardonnay
Jaar: 2017

– Puligny Montrachet Michel Picard 2014
Wijnhuis: Michel Picard
Locatie: Côte de Beaune, Bourgogne, Frankrijk
Benaming: Puligny-Montrachet
Druif: Chardonnay
Jaar: 2014

– Chablis Grand Cru Grenouille – La Chablisienne
Wijnhuis: Château Grenouille
Locatie: Chablis, Bourgogne, Frankrijk
Benaming: Chablis Grand CRu
Druif: Chardonnay
Jaar: 2015

– Mercurey Louis Max
Wijnhuis: Louis Max
Locatie: Côte Chalonnaise, Bourgogne, Frankrijk
Benaming: Mercurey
Druif: Pinot Noir
Jaar: 2015

– Gevrey – Chambertin Albert Bichot
Wijnhuis: Albert Bichot
Locatie: Côte-de-nuits, Bourgogne, Frankrijk
Benaming: Gevrey-Chambertin
Druif: Pinot Noir
Jaar: 2014

– Clos Des Couchereaux Louis Jadot
Wijnhuis: Louis Jadot
Locatie: Côte de Beaune, Bourgogne, Frankrijk
Benaming: Beaune Premier Cru
Druif: Pinot Noir
Jaar: 2014

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s