Asperges a la Flamande

Witte asperges / ei / daslook

Altijd leuk als het aspergeseizoen weer van start gaat. Met deze groente kan je zoveel bereiken in de keuken. Van klassieke bereidingen tot pastagerechten, risotto en verwerken in salades, grillen op de bbq en laten we natuurlijk de romige aspergesoep niet vergeten.
Niet voor niets dat ze deze groente als het witte goud hebben bekroond.

Jullie hebben al een heel assortiment recepten met asperges hier kunnen vinden dus wou ik nog eens voor een echte klassieke bereiding gaan.
Net zoals we deze bij Odette aten. Een eitje, goede boter, veel peterselie en de pure smaak van de witte asperge.
Je kan deze serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht met een smeuïge puree of geroosterde krielaardappelen.

Wat heb je nodig:
Voor 2 personen als voorgerecht
– 8 AA asperges
– 2 eieren
– halve bussel peterselie
– 80 gr hoeve boter ( gezouten )
– 1 tl suiker
– peper, zout en nootmuskaat
– enkele daslookbloemen ( afwerking )

Bereiding:
– Heb je een asperge koker met mandje, gebruik dan zeker die zodat jouw asperges garen over de volledige lengte en niet breken. Heb je dit niet, no worries… Er is een trucje van ons oma.
– Neem een gebruikt conservenblik, was dit goed uit en droog af. Zo maak je jouw eigen mandje in een gewone kookpot om jouw asperges in te garen.
– Breng water aan de kook in de asperge koker of kookpot samen met een snuifje zout en suiker.
– Schil de asperges, ga 2 maal rond zodat ze mooi geschild zijn.
– Spoel de peterselie, dep droog en versnipper fijn.
– Kook ondertussen ook 2 eitjes ( hardgekookt ). Giet af, pel en doe ze in een kommetje. Prak de eitjes tot fijne stukjes.
– Laat de boter smelten in een pannetje, maar let op dat die niet bruin wordt. Zet af en plaats aan de kant.
– Kook de asperges beetgaar in 8 minuten. Giet af en leg ze onmiddellijk op een plat bord zodat de punten niet afkraken.
– Meng de geprakte eitjes met de peterselie en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
– Dresseer de asperges op het bord met de punten naar dezelfde kant.
– Verdeel de geprakte eitjes over de uiteinden van de asperges en lepel er de warme, gesmolten boter over.

Smakelijk !

Liefs,

Elle x


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s