Magnoliasiroop

Magnolia / siroop / azijn

De vitamine D die in ons lichaam dringt door de eerste warmte van de zonnenstralen.
De bomen kleuren beetje met beetje terug groen en de fantastische geur van de bloesems die door het lichte briesje in onze neus slaat. En zo herkennen we de lente.
Mijn favoriete seizoen van het jaar. De mooie bloemen en geurende bloesems die zich weer laten zien na de donkere, koude wintermaanden. De dikke wollen truien die plaats maken voor de fleurige kleedjes. En de lente gaat pas echt van start als de Magnolia in bloei staat.

Een prachtige boom met zijn fluweel zacht roze bloemen, die eens ze afvallen, een enorme vuiligheid met zich mee geeft. Zelf dat kan de schoonheid van deze bloem niet wegnemen.
En wist je dat je er ook lekker mee aan de slag kan in de koken?
Ik maakte een siroop en een azijn, die je dan op een moment naar keuze kan gaan verwerken in andere gerechten.

Magnoliasiroop

Een vleugje van deze siroop bij jouw aperitief maakt die plots iets spannender.
Ook kan je deze toevoegen bij jouw dagelijks water of kan je gaan verwerken in desserten.

Wat  heb je nodig:
– 500 ml water
– 200 gr suiker
– 3 el honing
– 300 gr magnoliablaadjes
– sap van 1 citroen

Bereiding:
– Haal de bloembladeren van de kroon en spoel onder koud water. Haal uit en dep af.
– Breng water aan de kook samen met de honing, suiker en citroensap.
– Voeg de blaadjes toe, laat 10 minuten meekoken en zet het vuur af.
– Laat minstens nog 1 uur intrekken.
– Zeef de siroop in een gedestilleerde fles.
– Laat afkoelen en bewaar op een donker, gekoelde plek tot gebruik.


Magnolia azijn

Deze kan je gebruiken in dressings voor een frisse salade mee af te werken.
Om de gewone azijn bij het maken van verse mayonaise te vervangen of andere groenten in te pekelen, zoals radijsjes of komkomkommer.

Wat heb je nodig:
– 50 gr magnoliablaadjes
– 200 ml rijstazijn
– 1 el rietsuiker

Bereiding:
– Haal de bloembladeren van de kroon en spoel onder koud water. Haal uit en dep af.
– Vul een gedestilleerd bokaaltje met de bloemblaadjes.
– Voeg de rietsuiker toe en vul op met rijstazijn.
– Draai het deksel goed vast, plaats de bokaal op zijn kop en bewaar op een gekoelde plek.

Liefs x

Elle

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s