Pasta / oesterzwammen / spek / kruidenkaas
Iedereen heeft zo wel zijn favoriete pastagerecht. De ene verkiest een tomatensaus de andere heeft liever de smaak van een romige saus.
Welk team vervoeg jij graag? Team zoete tomatensaus of Team romige kaassaus?
Hier maakt het op zich niet uit, ik hou van pasta en in welke vorm of smaak die op tafel komt, maakt mij helemaal niet uit. Al moet die nu wel glutenvrij zijn.
Dit gerechtje is perfect voor tijdens de corona tijden mee aan de slag te gaan.
Je hebt er slechts 6 ingrediënten voor nodig en toch zo een smaakbom!

Wat heb je nodig voor 2 personen:
– 200 gr spaghetti ( ik nam glutenvrije pasta van Barilla )
– 250 gr spekblokjes
– handvol peterselie ( fijngesnipperd )
– 1 sjalot & 1 teentje look ( fijngesnipperd )
– 1 groenten bouillonblokje
– 120 gr oesterzwammen
– 1 bakje kruidenkaas ( Philadelphia )
Bereiding:
– Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking. De glutenvrije pasta kook ik altijd in een ruime pot met heel veel water ( zo gaat de pasta niet kleven ).
– Bak de spekblokjes krokant, haal op een pan en laat even uitlekken op een keukenpapiertje.
– Stoof de sjalot en de look aan in olijfolie. Verscheur de oesterzwammen in twee en voeg toe.
– Bak de oesterzwammen op een hogere temperatuur zodat ze het vocht niet allemaal opnemen en voeg de peterselie toe. ( hou een beetje apart voor de afwerking )
– Verkruimel het bouillonblokje over de oesterzwammen, voeg het spek terug toe en laat de kruidenkaas smelten bij de paddenstoelen. Kruid af met een flinke draai van de pepermolen.
– Plaats op een zacht vuurtje zodat de kaas kan smelten en voeg nog een pollepel kookvocht van de pasta toe. Zo kan de saus binden.
– Giet de pasta af, besprenkel met olijfolie en voeg toe bij de saus.
– Meng alles goed onder elkaar zodat de romige saus aan de pasta blijft kleven.
– Proef en kruid bij naar smaak.
– Dresseer en werk af met peterselie.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x