Cannelloni groene asperges

Cannelloni / asperges / gandaham / geitenkaas

Als we niet op reis kunnen naar Italië, dan brengen we Italië op ons bord in Machelen.
Cannelloni kennen we allemaal en waarschijnlijk de versie met ricotta, spinazie en tomatensaus.
Lekker smullen, maar ik wou toch eens iets anders uitproberen.
Ik had nog glutenvrije lasagnevellen in de kast staan, een overschotje geitenkaas en een doosje pijnboompitten dat eigenlijk niet meer de moeite was om in de kast te laten staan.
En zoals Nigella Lawson zou zeggen: “ de lekkerste nieuwe gerechten komen recht uit jouw provisiekast.”
Dit gerechtje kan je ook serveren als voorgerecht of als hoofdgerecht met een stukje ciabatta en kruidensalade.

Wat heb je nodig:
Voor 2 personen:
– 6 lasagnebladen ( glutenvrij )
– 12 groene asperges
– 8 sneetjes Ganda ham
– 100 gr geitenkaas
– 25 gr bloem ( glutenvrij )
– 15 gr boter
– 200 ml melk ( lactosevrij )
– pijnboompitjes ( voor de afwerking )

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Spoel de asperges, breek de houtige uiteinden van de asperges ( ongeveer 1 cm ) en schil de onderkant.
– Kook de lasagnebladen 5 minuten in gezouten water, giet af en laat de lasagnebladen uitlekken.
Let op, leg ze niet op elkaar, want dan gaan ze aan elkaar plakken.
– Kook de asperges in gezouten water voor ongeveer 3 minuten. Giet af en spoel onder koud water.
– Smelt de boter, voeg de bloem toe en meng deze met een garde tot een roux. Laat deze 2 minuten bakken tot je de geur van koekjes krijgt. Voeg dan beetje per beetje de melk toe en blijf roeren tot een gladde saus. Verkruimel 3/4de van de geitenkaas in de saus en roer goed door. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
– Halveer de asperges.
– Leg bovenop elk lasagneblad een sneetje ham, verdeel de asperges en rol op.
– Giet een laagje saus in een ovenschaal, leg er de rolletjes bovenop en overgiet nu met de overige saus.
– Schik nog de 2 laatste sneetjes ham boven op en verkruimel de laatste geitenkaas en de pijnboompitjes.
– Plaats 15 minuten in de oven.
– Serveer met een kruidige sla en ciabatta.

Smakelijk!

Liefs,

Elle x

Advertentie

Een gedachte over “Cannelloni groene asperges

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s