Gerookte zalm / garnalen / krielaardappel / avocado
YES ! Het is terug weer voor salades !
Jullie weten dat ik verzot ben op salades en ja ik kan het ook niet wegsteken.
Je doet mij echt plezier met een bordje gezond en noemen ze mij af en toe wel eens een konijn.
Maar salades hoeven echt niet saai te zijn.
Dus voor wie dit nog altijd denkt… hoop ik van gedacht te veranderen met deze topper.
Wie eet er nu niet graag een sneetje gerookte zalm, een handje garnalen ( of je die nu zelf met de hand pelt of niet 😉 ) in combinatie met die heerlijke avocado?
En deze krijg ik hier zelf thuis verkocht !

Wat heb je nodig voor 2 personen :
– 200 gr gerookte zalm
– 250 gr garnalen
– 1 avocado
– 3 eieren
– 15 tal kerstomaatjes
– 10 krielaardappelen
– 3 slaharten
– 2 el mayonaise
– 2 el yoghurt
– een scheutje azijn
– handvol bieslook ( fijngesnipperd )
– peper & zout
– 2 lenteuitjes
Bereiding:
– Spoel de krielaardappelen, halveer en kook 12 minuten in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
– Kook de eieren voor 8 minuten, pel en laat ook afkoelen. Versnij nadien in partjes.
– Was de tomaatjes, spoel en halveer. En was intussen de slaharten, haal de blaadjes uit elkaar en zwier droog. ( Hier doe ik dat nog steeds zoals Odette in een handdoek en buiten uitslaan. )
– Halveer avocado, haal de pit eruit en haal uit de schil. Snij deze overlangs in fijne reepjes.
– Voor de dressing mix je de mayonaise, yoghurt met een scheutje azijn en kruid af met peper en zout naar smaak. Voeg nadien de fijn gesnipperde bieslook toe.
– Dresseer de slaharten op een grote schaal, schik de tomaten, eitjes en kierlaardappelen over de sla.
– Druppel de dressing over de groenten en voeg ngo een flinke draai van de pepermolen toe.
– Schik de garnalen en de gerookte zalm bovenop.
– Spoel de lente ui, snipper fijn en werk de salade af met de ui.
Smakelijk !
Liefs,
Elle x
Mooi en héél lekker.
LikeLike