Gazpacho

Gazpacho / glutenvrije croutons / basilicum

Ik hoor van velen dat hun eetlust een heel pak minder is met dit warme weer!
Maar ik ben er zeker van dat deze verfrissende gazpacho, boordevol vitamines bij jullie er wel in gaat.
Ik heb een glutenvrije variant gemaakt van de echte gazpacho waar er eigenlijk heel wat brood in verwerkt wordt.
Ook heb ik de knoflook vervangen door knoflookolie voor de gevoelige buikjes van de “Fodmappers” onder ons.

#glutenvrij #lactosevrij #suikervrij

Wat heb je nodig voor 4 personen :

– 5 sneden glutenvrij brood
– 1 komkommer
– 4 trostomaten
– 1 rode paprika & 1 gele paprika
– 1 chilipeper ( fijngesnipperd )
– 1 ui (fijngesnipperd )
– 400gr tomatenpuree
– 1 el olijfolie
– 4 el knoflookolie
– verse basilicum
– Peper & zout

Bereiding :

-Pel en snipper de ui fijn. Snijd de chilipeper overlangs, haal de zaadlijst eruit en snipper fijn.
-Spoel alle groenten zorgvuldig en dep droog.
-Snij 1 1/2 paprika zonder de zaadlijst in grove stukken, de andere halve paprika snij je in kleine blokjes voor de garnering achteraf.
-Schil de komkommer en snij 3/4 de in grove stukken, 1/4 de in kleine blokjes zoals de paprika & hou aan de kant voor de afwerking.
-Halveer de tomaten en haal er de pitjes en het vruchtvlees uit.
-Meng de ui, paprika, komkommer en de tomaten met de lookolie en de tomatencoulis in een grote schaal.
-Snij van 3 sneden brood de korsten eraf en verscheur het brood in stukken en voeg toe bij de groenten. Besprenkel met nog een scheut olijfolie en kruid of met peper en zout.
-Dek de schaal af met vershoudfolie en plaats minimum 3 uren in de koelkast.
Je kan dit ook de avond voordien klaarzetten zodat dit een hele nacht kan trekken, het brood goed kan weken, want dit zorgt voor de binding.
-Versnijd de 2 overgebleven sneden brood in blokjes, verdeel in een ovenbestendig schaal. Besprenkel met olijfolie en gedroogde basilicum. Plaats voor een vijftiental minuten in de oven op 180 graden.
-Haal de groenten uit de koelkast en voeg een schep toe in de blender. Pureer en voeg nog een schep van de groenten toe. Herhaal tot je een glad mengsel bekomt.
-Proef, kruid af met peper en zout naar smaak en mix alles nog eenmaal goed door.
-Je kan ervoor kiezen om de gazpacho te serveren als een dikke soep. Heb je liever een fijne gladde soep dan kan je de gazpacho door een zeef halen.
-Verdeel de gazpacho in glaasjes of kommetjes, werk af met de brunoise van paprika en komkommer, paar druppeltjes olijfolie, de verse basilicum en de glutenvrije broodcroutons.

Smakelijk!

Glutenvrije producten bestellen bij Traindevie? https://www.traindevie.be/gluten-en-lactosevrije-webshop/
Of wil je graag mijn ervaringen met Traindevie lezen? https://apinchofodelle.wordpress.com/2020/04/27/glutenvrij-buikje-blij-traindevie/

Liefs,

Elle x

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s