Gegrilde kreeft / kruidenboter / tomaat / fettuccine
Toen ze mij vroegen om ambassadrice te worden voor Rob The Gourmets’ Market moest ik hierover geen seconde twijfelen. Want dit is écht een paradijs voor Foodies!
En zo gingen we op onze eerste uitstap na de voorbije lockdown periode.
Mondmaker aan en op naar Brussel!
Bij het binnenkomen geloof ik mijn ogen niet en moet ik mezelf even wakker schudden, want hier voel ik me precies zoals een kind in een snoepwinkel.
Alleen al bij de afdeling van de groenten kon ik l uren besteden. Op en top verse groenten in alle vormen en kleuren die je je maar kan wensen. Ik liet me alvast verleiden door de tomaten ( ja ik weet het… Addict! ), de asperges, de kleurrijke radijsjes en de artisjok.
En deze zullen zeker en vast nog aan bod komen in volgende recepten die ik zal ontwikkelen in samenwerking met Rob.
Verderop een prachtige slagerij met een enorme keuze aan gerijpt vlees waarvan ik sommige benamingen zelf niet kan uitspreken.
De kaasliefhebbers zullen hier zeker en vast ook wel aan hun trekken komen, want ze hebben een ruim assortiment aan kazen waar je U tegen kan zeggen.
De gehele winkel is zo enorm mooi ingedeeld met heerlijke producten allemaal in een tof hip jasje waarvan je denkt “dit moet ik meenemen”.
En dan… de versche vis!
Hier krijg ik plots een enorm knorrige buik van het zien van deze toonbank.
Fameuze zeetongen liggen te blinken naast de netjes venusschelpen en de enorme moten kabeljauw.
Toch wou ik eens uit mijn comfortzone treden en ging ik voor de Bretoense kreeft.
Graag wou ik jullie voor het eerste recept meenemen naar de luxeproducten van Robs’ Market en hoe kunnen we dit beteroen door de spits af te bijten met dit lekkers?!
Gegrilde Bretoense kreeft met kruidenboter / fettuccine con pomodore e basilico / geroosterde tomaat / salie

Wat heb je nodig voor 2 personen:
– 1 Bretoense kreeft ( voorgekookt )
– 200 g fettuccine con pomodoro e basilico ( Marco Giacosa )
– 2 trosjes kerstomaat
– 1 teentje look ( fijngeperst )
– 1 sjalot ( fijngesnipperd )
– 8 tal blaadjes salie
– handvol verse basilicum
– extra vierge olijfolie ( Filippo Berio )
– parmezaanse kaas
– 1/2 tl gemalen chilipeper
– 100 g goede boter ( gezouten )
– snuifje paprikapoeder
– verse kruiden: bieslook, peterselie, olijfkruid, …
– 2 takjes olijfkruid
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de tomaten voorzichtig zodat ze een trosje blijven vormen. en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats in de oven voor 30tal minuten.
– Spoel de verse kruiden, snipper fijn en voeg toe bij de boter samen met paprikapoeder en een flinke draai van de peper molen. Meng alles goed onder elkaar en bewaar koel.
– Stoof de fijngesnipperde sjalot en de look aan samen met de gemalen chilipeper in goede olijfolie. Versnipper de salie en basilicum en voeg toe. Je kan hier ook nog wat extra tomaatjes in meestoven en voeg nog 4 el olijfolie toe.
– Rasp de Parmezaanse kaas ( ongeveer een handvol ) en meng onder het kruiden oliemengsel.
– Leg de kreeft op zijn buik om deze in de lengte te halveren. Prik jouw mespunt in de kop en snij door van borst naar staar. Verwijder voorzicht de maag en het darmkanaal. Dit doe je het best met een lepel.
– Verdeel de kruidenboter over de kreeft en plaats 10 minuten onder de grill.
– Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Deze pasta moet 5minuten koken. Dus ik kook mijn pasta als de kreeft net in de oven zit. Dan komt alles netjes op tijd samen op tafel.
– Giet de pasta af, voeg de pasta toe aan de kruidige olijfolie, meng goed onder elkaar en kruid af met peper en zout naar smaak.
– Dresseer de pasta op het bord samen met de geroosterde tomaten en voeg de kreeft op het laatste toe. Werk af met nog verse basilicum, salie en of eetbare bloemen.
– TIP! Gooi nooit de karkassen van de kreeft weg. Hiermee kan je nog zoveel lekkers maken.
Smakelijk!
Elle x
Alle producten voor dit gerecht kan je aankopen bij Rob The Gourmets’ Market https://www.rob-brussels.be/ of via hun e-shop thuis laten thuis leveren https://www.rob-brussels.be/nl/e-shop/