Panzanella / tomaat / kappertjes / feta
Panzanelle! Euhm… panzanella natuurlijk!
Het ideale hapje om restjes in te verwerken.
Oud brood besprenkelen met olijfolie en lekkere kruiden, enkele tomaatjes, nog dat achtergebleven stukje feta en ook dat potje kappertjes maken we leeg.
Ik hou van restjes verwerken en vind dit dan meestal de lekkerste gerechtjes.
Lekker en simpel met de pure smaken en weinig tralala.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
– 2 glutenvrije meergranen pistolets ( Traindevie )
– handvol kerstomaatjes
– 1 grote coeur de boeuf tomaat
– 200 gr feta
– 20 tal kappertjes of appelkappers
– verse basilicum
– kruiden naar eigen smaak : oregano, tijm, gedroogde basilicum, …
(Ik gebruikte kruidenzout met basilicum en olijven.)
– goede scheut olijfolie
– peper en zout
Bereiding :
– Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak eerst de meergranenbolletjes af en verscheur of snij de pistolets in stukken. Verdeel de stukken brood in een ovenvaste schaal en besprenkel met olijfolie en de kruiden naar wens.
– Plaats in de oven voor een kwartiertje.
– Spoel de tomaten en halveer de kerstomaatjes. En snijd de coeur de boeuf tomaat in fijne plakken. Verdeel de tomaten op een mooie schaal en brokkel de feta erover. Dresseer de kappertjes bovenop.
– Voeg 3 el olijfolie samen met 1 el van het sap van de kappertjes over de tomaten.
– Kruid af met peper, zout en de verse basilicum.
– Haal het geroosterde brood uit de oven en dresseer bovenop de salade.
Smakelijk!
Glutenvrije producten van Traindevie: https://www.traindevie.be/
En wil jij graag meer lezen over Traindevie, dan kan je via deze link doorklikken: https://apinchofodelle.wordpress.com/2020/04/27/glutenvrij-buikje-blij-traindevie/
Liefs,
Elle x
Dat hebben wij vorige week ook voor het eetst gemaakt!
LikeLike