Glutenvrije / cake / bosbessen / vlierbloesem
Evident is het niet bakken zonder gluten, suiker en chocolade.
En het is echt wel zoeken naar goede producten en hoeveelheden. Over en over en over opnieuw uitproberen en zoeken in de verhoudingen.
Maar wat een geluk dat de glutenvrije bloem van Traindevie 1 op 1 verhouding heeft met gewone bloem ook als de suikervervanger Zùsto. Deze maken mijn leven een pak makkelijker als ik mij toch even waag aan het bakken.

Wat heb je nodig:
– 250 g glutenvrije witte bloem ( Traindevie )
– 2 eieren
– 100 g Zùsto
– 150 ml zonnebloemolie
– snuifje zout
– 175 ml lactosevrije melk
– 5 el bosbessenjam ( Bio D’or )
Bereiding:
– Verwarm eerst en vooral de oven voor op 180 graden en beboter jouw cakevorm met boter of bakspray en bestuif met een klein beetje bloem voor we aan de slag gaan met het beslag.
– Weeg de bloem af en zeef de bloem even door. Meng de bloem in een grote propere mengkom met suiker en een snuifje zout.
– Breek de eieren in een andere kom en klop deze eerst even los met de olie en melk. Als de eieren goed los geklopt zijn dan kan je beetje bij beetje toevoegen bij de bloem. Zo kan je geleidelijk aan mengen.
– Klop het beslag nog voor 10 minuten door met de keukenrobot of elektrische mixer.
– Als je een mooi glad beslag hebt verkregen kan je de helft uitstorten in de bakvorm en strijk open.
– Verdeel hierover de bosbessenjam en overdek met de andere helft beslag en strijk weer open.
– Plaats de cake voor 45 min in de voorverwarmde oven.
– Na 45 min kan je er even inprikken met een brochettestokje of mes, indien het beslag niet blijft plakken dan is de cake klaar. Als er toch nog beslag zou blijven hangen, kan je de cake nog 10 minuten extra in de oven laten.
– Haal de cake uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Smakelijk!
Glutenvrije bloem Traindevie: https://www.traindevie.be/product/witte-bloem-glutenvrij-2500gr/
Suikervervanger Zùsto: https://zusto.com/
Bio confituren Bio D’Or: https://bio-dor.be/
Liefs,
Elle x