Plaattaart buratta

Glutenvrije plaattaart / pesto rosso / bresaola / burrata

YAY zo happy dat ik eens lekkere glutenvrij bladerdeeg heb gevonden en alweer credits to Traindevie!
Zo enorm blij dat ik alle producten heb leren kennen van de ambachtelijke glutenvrije bakkerij/shop.
Een wereld van verschil sinds ik deze ontdekte.

Ook kreeg ik een leuk pakket met lekkers rood… TOOOOOmaten van Stoffels tomaten en dus ging ik als niet zoetebek aan de slag met een hartige taart.
Al hoewel dat tomaten ook een heerlijek zoete smaak hebben, maar dan niet het plakkerige van gesuikerde zoete taarten. Daar kan je me helemaal niet mee bekoren.
Maar met deze hartige taart wel hoor ! Idem voor mijn partner die zijn ogen opentrok toen hij het woord “taart” hoorde vallen deze ochtend toen ik in de keuken aan de slag ging.
Al moest die zijn woorden snel terug trekken bij het zien wat er uit de oven kwam.
En die rollende ogen maakten plaats voor glinsterende oogjes ( en dan weet ik dat mijn missie geslaagd is. )

Wil jij ook graag blinkende oogjes aan jouw tafel zien? Met dit recept tover je op een half uurtje een super lekker gerechtje op tafel ( al zeg ik het zelf ).

Voor 2 personen:

– 230 gr glutenvrij bladerdeeg
– 120 gr pesto rosso
– 200 gr burrata
– 10tal kerstomaatjes
– 8 sneetjes bresaola
– 50 gr rucola
– Italiaanse kruiden
– Fleur de sel

Bereiding:

– Verwarm de oven voor op 220 graden.
– Rol het bladerdeeg uit tot een fijn deeg en rol de buitenkant een centimeter op naar binnen, zo krijgen we een mooie korst.
– Prik gaatjes met een vork in het middelste gedeelte van het deeg. Zo kan de korst mooi naar boven komen tijdens het bakken.
– Spoel de tomaatjes en halveer.
– Besmeer de binnenste zijde rijkelijk met de pesto, verdeel de tomaten over de pesto en kruid af met Italiaanse kruiden en fleur de sel.
– Plaats 25 minuten in de voorverwarmde oven.
– Haal de plaattaart uit de oven en leg op een rooster zodat die onderaan niet wak wordt.
– Beleg nu jouw plaattaart met de sneetjes bresaola, bovenop de burrata en afwerken met rucola.
– En als je wil uitpakken met jouw presentatie kan jouw plaattaart nog afwerken met rucolabloemetjes en citrusafrikaantjes.

Smakelijk!

Liefs,

Elle x

Glutenvrij bladerdeeg te vekrijgen in de webshop van Traindevie: https://www.traindevie.be/product/bladerdeeg/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s