Pasta / artisjok / kerstomaat / mozzarella
Whoohooo mijn laatste daagjes in quarantaine na onze terugkeer van een weekje Spanje.
Natuurlijk bekijken we het positief ( na twee negatieve testen ) en kunnen we nog genieten van Spaanse inspiratie in de pan.
Na twee weken is natuurlijk onze koelkast al enorm geplunderd en moeten we het maar hebben van potjes en blikken uit de berging.
Maar niet getreurd, want zo maak je eigenlijk de lekkerste en origineelste gerechten.
Net als deze pasta, oh zo lekker en ja met voedingsproducten uit pot!
Wat hadden we nog ter onze beschikking in de berging: een bokaaltje ansjovis, een potje kappertjes en opgelegde artisjok in olie, een overschotje mozzarella en enkele verdwaalde kerstomaten.
Met wat lookolie en verse basilicum kon dat niet mislopen dacht ik…

Wat heb je nodig voor 2 personen:
– 200gr pasta ( ik koos voor glutenvrije pasta )
– 8 ansjovis
– 2 el lookolie of 1 teentje fijngeperste look
– 1 chilipeper ( fijngesnipperd )
– 2 el kappertjes
– 1 bol buffelmozzarella
– 20 tal kerstomaatjes
– 8 artisjokharten ( opgelegd in olie )
– peper & zout
– verse basilicum
– handvol geraspte parmezaanse kaas
Bereiding:
– Breng een pot gezouten water aan de kook. Spoel de tomaten en halveer.
– Verhit de lookolie ( of olijfolie met de geperste look ) en voeg de ansjovis en chilipeper toe. Laat stoven tot de ansjovis helemaal zijn gesmolten.
– Voeg nu de tomaten en artisjokharten toe samen met 2 el olie van de artisjok. Laat even meestoven tot de tomaatjes poffen.
– Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
– Versnipper de basilicum en voeg toe bij de tomaten, kruid deze ook af met een flinke draai van de peper molen. Zout gebruik ikzelf niet meer omdat de ansjovis al een zoutige smaak afgeeft aan de saus. Bestrooi met de parmezaanse kaas en laat deze versmelten in de olie.
– Voeg de kappertjes toe, proef en kruid af naar smaak.
– Giet de pasta af ( niet afspoelen ) en voeg toe bij de olie.
– Meng alles goed onder elkaar zodat de pasta alle olie opneemt. Indien je liever iets meer vocht wenst, kan je nog een extra lepel van de olie van de artisjok ondermengen.
– Werk af met verse basilicum.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x
PS: Ben jij ook zo verzot op tomaten ? Deze van Stoffels Tomaten zijn héérlijk !
https://www.stoffels-tomaten.be/