Kreeftensoep
Nu de zomer voorbij is kunnen we alweer gaan aftellen naar de feestdagen…
Ook zo een leuke en gezellige periode en vooral een lekkere periode !
Ik kijk er steeds naar uit om al het lekkers te gaan klaar maken om mijn familie en vrienden van te laten genieten. Ook al is het voor mij steeds een enorme drukte tijdens kerst en nieuwjaar, maar toch treur ik steeds als de dagen voorbij zijn.
En dit jaar kan ik jullie al verklappen dat er kreeftensoep op het menu zal staan.
Ik moet toegeven dat ik dit nog nooit zelf had klaar gemaakt gewoon omdat ik dacht dat het echt super veel werk was en die bij de traiteur ook wel lekker was.
Ja je leest het goed “was”, want dit is absoluut niet veel werk en smaakt zo zo zoveeeeel lekkerder zelfgemaakt !
Dus het is ideaal om op kerstavond kreeft te serveren zodat je van de karkassen een lekkere soep van kan maken voor jouw gasten op kerstdag.
Ik genoot eerst ook van een lekkere kreeft van bij Rob The Gourmets Market en vond het zo zonde om niets te doen met de karkassen. Dus in mijn recept voor de bisque heb ik 2 maal genoten van 1 product en nog zo lekker !
Heb ik jou kunnen overtuigen om deze ook zelf klaar te maken?

Wat heb je nodig:
– Karkassen van 2 kreeften
– 1,5 l visbouillon
– 1 ui
– 1 el tomatenpuree
– 1 wortel
– 1 stengel selder
– 2 el rouillekruiden
– 2 tomaten
– een scheutje cognac
– peper en zout
Bereiding:
– Spoel de groenten, rasp de wortel en versnij in grove stukken.
– Pel de ui en versnij ook in grotve stukken.
– Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en de groenten en voeg de tomatenpuree toe. Laat even meestoven bij de groenten, zo komen alle smaken vrij.
– Hak de karkassen in kleinere stukken en voeg toe bij de groeten.
– Voeg de cognac toe en flambeer ( opgelet dat jouw dampkap niet aanstaat ).
– Blus af met de visbouillon en breng aan de kook.
– En nu een portie geduld, want hoe langer je dit laat sudderen, hoe lekkerder. Geef het gerust een uurtje de tijd.
– Giet de soep door een zeef zodat alle groenten en karkassen eruit zijn.
– En zet de bisque nog even op het vuur.
– Nu kan je ervoor kiezen om hier nog room of congac aan toe te voegen.
– Kruid af met peper en zout naar smaak.
– Serveer met krokant broodje, rouille en eetbare bloemen of verse kruiden.
Smakelijk!
Liefs,
Elle x